• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
Napište svůj komentář k receptu

Sekaný španělák

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaný španělák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce uvařené na tvrdo
    • 1
      ks mrkev malá
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 50
      g měkký salám
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se poklade náplní. Vajíčko se rozdělí na čtvrtky, mrkev, okurka, slanina a salám se rozkrájí na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
2
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálit. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku a zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
3
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký sekaný řízek

Olomoucký sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Harry | 12. 3. 2016 09:52

    Pise se prosciutto ty chytraku.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • lidda | 10. 3. 2016 10:10

    dobry napad

  • taddy1 | 5. 6. 2014 11:23

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. :-)

  • Irena | 5. 6. 2014 11:07

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. Bodík dávám.

  • džajna | 18. 10. 2013 08:30

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:29

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:17

    roládky nám

  • eduard231 | 25. 6. 2013 10:02

    není špatné, rychlé každá změna je dobrá

  • Helanová | 5. 1. 2013 16:45

    Dobrá náhrada, ale omáčka je nezpochyby lepší, když se dělá z hovězího masa od samého začátku.

  • poklipo | 10. 11. 2012 18:39

    Dobrý, ale hovězí je hovězí ;-) .

  • Renatka | 29. 5. 2012 12:26

    Je to mooooc dobré papání :-)

  • Vlasta Novák | 3. 2. 2012 10:30

    Dobrý den, přidal jsem maso do ingrediencí. Jaký druh bude muset doplnit autorka...

  • Vlasta K. | 2. 2. 2012 16:16

    V ingrediencích schází mleté maso. Jaké má být?

  • eva70 | 26. 1. 2012 13:19

    O:-) tak to je dobrej nápad ....

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 21:24

    Jo - k obědu jsme měli s vařenými brambory a k večeři s těstovinymi - obojí výborné - doporučuji udělat dostatek omáčky :-)

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 13:39

    Vyborna MNAMKA !!!! Mrkev jsem nevařila, tedy chtěla jsem, ale pak jsem byla líná a řekla jsem si, že to risknu a vyšlo to. Do omáčky jsem přidala ještě kousek masoxu, podravku a špetku pálivé papriky a kmín. A je to MOOOOC dobré ! Dáváme také 1.

  • Anonym | 26. 2. 2008 15:53

    dopručil bych mrkev předem trochu povařit, je tuhá, jinak velice dobré.

  • Anonym | 20. 12. 2007 00:27

    Takže nadívaná sekaná s omáčkou. Hm, to teda opravdu nemusím.

  • KatkaR | 6. 4. 2007 12:03

    to je vlastně španělský ptáček v mletém mase, to vypadá dobře, škoda že jsem na to nepřišla o hodinu dřív, zrovna jsem přemýšlela co udělám s mletým, no tak příště to určitě zkusím :-)

  • Majka Rončáková | 1. 4. 2007 12:37

    Dělala jsem v sobotu, výborné. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Měkký salám Mleté maso Mrkev Nakládané okurky Slanina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

79
Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Treska se šťouchaným…
59
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Sekané karbanátky
Sekané karbanátky
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané znojemské biftečky
Sekané znojemské biftečky
Sele na rožni
Sele na rožni
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
Selská polévka II.
Selská polévka II.
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact