• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
Napište svůj komentář k receptu

Sekaný španělák

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaný španělák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce uvařené na tvrdo
    • 1
      ks mrkev malá
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 50
      g měkký salám
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se poklade náplní. Vajíčko se rozdělí na čtvrtky, mrkev, okurka, slanina a salám se rozkrájí na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
2
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálit. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku a zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
3
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký sekaný řízek

Olomoucký sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Harry | 12. 3. 2016 09:52

    Pise se prosciutto ty chytraku.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • lidda | 10. 3. 2016 10:10

    dobry napad

  • taddy1 | 5. 6. 2014 11:23

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. :-)

  • Irena | 5. 6. 2014 11:07

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. Bodík dávám.

  • džajna | 18. 10. 2013 08:30

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:29

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:17

    roládky nám

  • eduard231 | 25. 6. 2013 10:02

    není špatné, rychlé každá změna je dobrá

  • Helanová | 5. 1. 2013 16:45

    Dobrá náhrada, ale omáčka je nezpochyby lepší, když se dělá z hovězího masa od samého začátku.

  • poklipo | 10. 11. 2012 18:39

    Dobrý, ale hovězí je hovězí ;-) .

  • Renatka | 29. 5. 2012 12:26

    Je to mooooc dobré papání :-)

  • Vlasta Novák | 3. 2. 2012 10:30

    Dobrý den, přidal jsem maso do ingrediencí. Jaký druh bude muset doplnit autorka...

  • Vlasta K. | 2. 2. 2012 16:16

    V ingrediencích schází mleté maso. Jaké má být?

  • eva70 | 26. 1. 2012 13:19

    O:-) tak to je dobrej nápad ....

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 21:24

    Jo - k obědu jsme měli s vařenými brambory a k večeři s těstovinymi - obojí výborné - doporučuji udělat dostatek omáčky :-)

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 13:39

    Vyborna MNAMKA !!!! Mrkev jsem nevařila, tedy chtěla jsem, ale pak jsem byla líná a řekla jsem si, že to risknu a vyšlo to. Do omáčky jsem přidala ještě kousek masoxu, podravku a špetku pálivé papriky a kmín. A je to MOOOOC dobré ! Dáváme také 1.

  • Anonym | 26. 2. 2008 15:53

    dopručil bych mrkev předem trochu povařit, je tuhá, jinak velice dobré.

  • Anonym | 20. 12. 2007 00:27

    Takže nadívaná sekaná s omáčkou. Hm, to teda opravdu nemusím.

  • KatkaR | 6. 4. 2007 12:03

    to je vlastně španělský ptáček v mletém mase, to vypadá dobře, škoda že jsem na to nepřišla o hodinu dřív, zrovna jsem přemýšlela co udělám s mletým, no tak příště to určitě zkusím :-)

  • Majka Rončáková | 1. 4. 2007 12:37

    Dělala jsem v sobotu, výborné. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Měkký salám Mleté maso Mrkev Nakládané okurky Slanina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Veganský perník

Veganský perník

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
76
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
73
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Sekané karbanátky
Sekané karbanátky
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané znojemské biftečky
Sekané znojemské biftečky
Sele na rožni
Sele na rožni
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
Selská polévka II.
Selská polévka II.
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact