• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
Napište svůj komentář k receptu

Sekaný španělák

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaný španělák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce uvařené na tvrdo
    • 1
      ks mrkev malá
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 50
      g měkký salám
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se poklade náplní. Vajíčko se rozdělí na čtvrtky, mrkev, okurka, slanina a salám se rozkrájí na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
2
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálit. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku a zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
3
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký sekaný řízek

Olomoucký sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Harry | 12. 3. 2016 09:52

    Pise se prosciutto ty chytraku.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • citronka | 10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • lidda | 10. 3. 2016 10:10

    dobry napad

  • taddy1 | 5. 6. 2014 11:23

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. :-)

  • Irena | 5. 6. 2014 11:07

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. Bodík dávám.

  • džajna | 18. 10. 2013 08:30

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:29

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna | 18. 10. 2013 08:17

    roládky nám

  • eduard231 | 25. 6. 2013 10:02

    není špatné, rychlé každá změna je dobrá

  • Helanová | 5. 1. 2013 16:45

    Dobrá náhrada, ale omáčka je nezpochyby lepší, když se dělá z hovězího masa od samého začátku.

  • poklipo | 10. 11. 2012 18:39

    Dobrý, ale hovězí je hovězí ;-) .

  • Renatka | 29. 5. 2012 12:26

    Je to mooooc dobré papání :-)

  • Vlasta Novák | 3. 2. 2012 10:30

    Dobrý den, přidal jsem maso do ingrediencí. Jaký druh bude muset doplnit autorka...

  • Vlasta K. | 2. 2. 2012 16:16

    V ingrediencích schází mleté maso. Jaké má být?

  • eva70 | 26. 1. 2012 13:19

    O:-) tak to je dobrej nápad ....

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 21:24

    Jo - k obědu jsme měli s vařenými brambory a k večeři s těstovinymi - obojí výborné - doporučuji udělat dostatek omáčky :-)

  • Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 13:39

    Vyborna MNAMKA !!!! Mrkev jsem nevařila, tedy chtěla jsem, ale pak jsem byla líná a řekla jsem si, že to risknu a vyšlo to. Do omáčky jsem přidala ještě kousek masoxu, podravku a špetku pálivé papriky a kmín. A je to MOOOOC dobré ! Dáváme také 1.

  • Anonym | 26. 2. 2008 15:53

    dopručil bych mrkev předem trochu povařit, je tuhá, jinak velice dobré.

  • Anonym | 20. 12. 2007 00:27

    Takže nadívaná sekaná s omáčkou. Hm, to teda opravdu nemusím.

  • KatkaR | 6. 4. 2007 12:03

    to je vlastně španělský ptáček v mletém mase, to vypadá dobře, škoda že jsem na to nepřišla o hodinu dřív, zrovna jsem přemýšlela co udělám s mletým, no tak příště to určitě zkusím :-)

  • Majka Rončáková | 1. 4. 2007 12:37

    Dělala jsem v sobotu, výborné. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Měkký salám Mleté maso Mrkev Nakládané okurky Slanina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Celerové placičky

Celerové placičky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Donuty

Donuty

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
16
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s…
11
Starodávné buchty
Starodávné buchty
10
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Sekané karbanátky
Sekané karbanátky
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané řízky Cordon bleu
Sekané znojemské biftečky
Sekané znojemské biftečky
Sele na rožni
Sele na rožni
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
Selská polévka II.
Selská polévka II.
  • Recepty.cz
  • Sekaný španělák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact