Cuketu oškrábeme, vykrojíme prostředek a nastrouháme. Přidáme nakrájený salám na kostičky, cibuli, nastrouhaný sýr, dále rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, dáme tak 2-3 stroužky česneku dle chuti, trochu majoránky a zamícháme. Je-li cuketa hodně šťavnatá, trochu vody slijeme. Nakonec přidáváme hrubou mouku spolu s práškem do pečiva. Není třeba moc, jen tak na zahuštění. Vznikne tekutější těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný koláč.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Malinová
|5. 9. 2007 15:38
I nám moc chutná, dcera tomu říká bramborák na plechu. Zahušťuju obilnou kaší místo mouky.
Iveta Bílková
|5. 9. 2007 15:12
Dělala jsem k večeři a měla velký úspěch. Přidala jsem ještě 6 ve slupce vařených brambor, které jsem nastrouhala na struhadle s většími oky a kromě tvrdého sýra jsem přidala i balkánský. Opravdu dobré a celkem dietní, protože té mouky tam je potřeba opravdu maličko. Použila jsem polohrubou a vodu z cukety jsem slila. Děkuji za inspiraci. Budu opakovat častěji.
Katka
|27. 8. 2007 15:42
Děkuji za upozornění, samozřejmě pekáč :o), peče se tak 30 min. Je chutná ještě teplá - taková řidší nebo studená - ztuhlá.
Ivana Přikrylová
|23. 8. 2007 21:00
Tuto sekanou taky dělám a je moc dobrá, ale asi tam máte překlep, patří těsto nalít na vymazaný pekáč a ne koláč a ještě chybí dodatek že se upeče :o)