• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sekaná je klasikou české kuchyně a ze směsi mletého masa vepřového a hovězího je zkrátka nejlepší. Když ale navíc použijete jako základ maso z přeštického prasete, které je úžasně křehké a šťavnaté, vaše "sekačka" nebude mít chybu.

Sekaná: recept na takovou, co nikdy nepraskne

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 20
      g sůl
    • 2
      g pepř mletý
    • 2
      g oregáno
    • 2
      g kmín
    • 1
      ks cibule menší, nakrájená najemno
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře promíchejte s vejci, najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, strouhankou a 150 ml studené vody.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Připravenou směs zformujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, přendejte na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 60 minut dozlatova. Pro lahodnou glazuru můžete stejně jako Paul Day hotovou sekanou potřít navíc ještě kečupem a na 10 minut vrátit do trouby. Upečenou "sekačku" nakrájejte na plátky a na talíři doplňte dle chuti hořčicí, kečupem nebo nakládanými okurčičkami.

RADA: Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
14
Šopský salát
Šopský salát
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v županu II.
Sekaná v županu II.
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z rybího masa
Sekaná z rybího masa
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact