• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sekaná je klasikou české kuchyně a ze směsi mletého masa vepřového a hovězího je zkrátka nejlepší. Když ale navíc použijete jako základ maso z přeštického prasete, které je úžasně křehké a šťavnaté, vaše "sekačka" nebude mít chybu.

Sekaná: recept na takovou, co nikdy nepraskne

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 20
      g sůl
    • 2
      g pepř mletý
    • 2
      g oregáno
    • 2
      g kmín
    • 1
      ks cibule menší, nakrájená najemno
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře promíchejte s vejci, najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, strouhankou a 150 ml studené vody.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Připravenou směs zformujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, přendejte na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 60 minut dozlatova. Pro lahodnou glazuru můžete stejně jako Paul Day hotovou sekanou potřít navíc ještě kečupem a na 10 minut vrátit do trouby. Upečenou "sekačku" nakrájejte na plátky a na talíři doplňte dle chuti hořčicí, kečupem nebo nakládanými okurčičkami.

RADA: Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

19
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
15
Kuřecí kousky s hořčicí
Kuřecí kousky s hořčicí
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v županu II.
Sekaná v županu II.
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z rybího masa
Sekaná z rybího masa
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact