Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky. Bramborové těsto připravíme podle návodu a rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na placku a zabalíme do něj šišku masové směsi. Necháme v ledničce trochu stuhnout a pak krájíme na cca 1,5 cm porce, které obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
2
Nejvíce chutná se špenátem, ale výborně se hodí i vařené brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena z JM
|6. 11. 2006 06:40
Recept jsem si trochu upravila:každý plátek sekané jsem zvlášť obalila v bramborovém těstě a na oleji usmažila.Žádný trojobal,jen bramborové těsto.K tomu špenát.Výborné.Dávám 1.
Gábina
|1. 10. 2006 22:56
Pro Janu: ne, vyválela jsem bramborové těsto, potřela masovou náplní, zarolovala jako roládu a tu jsem krájela na 1 cm široké plátky. Tyto plátky jsem pekla na plechu na pečícím papíře.
Jana
|1. 10. 2006 14:07
Pochopila jsem dobře,že pokud pečete v troubě,pečete sekanou v těstě vcelku?
Gábina Houšková
|27. 9. 2006 09:59
Tak jsem o víkendu vyzkoušela. Bramborové těsto jesm rozválela, potřela masovou náplní a zarolovala. Pak jsem krájela na 1cm plátky a pekla v troubě. Nejdřív bylo bramborové těsto trochu tužší, ale druhý den trochu změklo. Všem to moc chutnalo.
Martina S.
|26. 9. 2006 15:41
Měli jsme k obědu a pochutnali jsme si. Sekanou jsem měla připravenou již od neděle v lednici, takže jsem jen zabalila do bramborového těsta, hned nakrájela, obalila a smažila. Připadalo mi to jako rychlovka.
Jana Kutačová
|26. 9. 2006 05:14
Včera jsem vyzkoušela.Příprava je trošku zdlouhavější,ale výsledek byl vynikající.Z půl kila mletého masa a 1 brambor.těsta jsem měla 20 řízečků.Obdarovala jsem tedy i sousedku a ta si papáníčko také moc pochvalovala.Udělala jsem i špenátek.Moc dobré.:o)
Markéta Roubalová
|23. 9. 2006 12:10
Jaroslavo, maso tvar nezmění, bramborové těsto drží.
Anonym
|22. 9. 2006 12:12
Gábino, dělám obdobný recept s tím, že peču v troubě a nikdy jsem s tím neměla žádné problémy. Peču na pečícím papíře. Vřele doporučuji.
Jaroslava Oumarová
|22. 9. 2006 11:38
Mám dotaz, maso bude tepelnou úpravou trošku měnit tvar. Co to udělá s bramborovým těstem? Jinak chuťově to bude určitě bašta:-))
Jana Kutačová
|22. 9. 2006 08:03
No,tak tohle bude dost dobré.Já bramborové těsto také smažím,ale se sekanou jsem to nezkoušela..o)