Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Toastový chléb namočíme ve vodě. Mleté maso, cibuli, hořčici, vymačkaný chléb a vejce důkladně prohněteme. Dobře okořeníme pepřem, paprikou, osolíme. Z hmoty uděláme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté toubě (elekrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 30 minut. Petrželku a pažitku opereme, osušíme, snítku petrželky si odložíme na ozdobení, zbytek bylinek najemno usekáme. Polovinu smícháme s mletou paprikou, strouhankou, bílkem a nastrouhaným sýrem. Směs opatrně rozetřeme na sekanou a při stejné teplotě pečeme ještě asi 15-20 minut. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na co nejmenší růžičky. mrkev a květák povaříme ve 250 ml osolené vody 12-15 minut. Potom dáme zeleninu na síto okapat, vývar si zachytíme. Na rozehřátém másle prudce osmahneme mouku a kari. Zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme zhruba 5 minut povařit. Ochutíme solí a pepřem. Nakonec do omáčky přidáme mrkev, květák, zbylé posekané bylinky a vše prohřejeme. Sekanou nakrájíme a upravíme na másle se zeleninou a trochou omáčky. Ozdobíme snítkou petrželky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
TEREZA SOCHŮRKOVÁ
|14. 8. 2009 12:35
zrovna ji mám v troubě, akorát tu zeleninu vynechám, na kůrčičku mám připraveno, a vařím brambory na kaši tak uvidíme, recept mě zaujal.
Danka Snášelová
|28. 5. 2007 19:26
Moniko,když chcete hodnotit, musíte se zaregistrovat (registrace je zdarma).V zeleném sloupečku v dolní částí vlevo (úvodní stránka) si kliknete na registraci. Otevře se vám nové okno a vyplníte základní údaje potřebné pro registraci = uživatel,heslo, jméno,příjmení.Registrace proběhne za pár vteřín. Po registraci se můžete přihlásit. To znamená, že v zeleném sloupečku vpravo nahoře (přihlášený uživatel) se přihlásite. To znamená - napíšete uživatele, heslo a kliknete přihlásit. No a když ste přihlášená můžete hodnotit. Pod každým receptem je hodnotící tabulka. S myší najedete na známku, kterou chcete recept ohodnotit a kliknete.Když nejste přihlášená hodnotit nemůžete, protože nad známkami se vám objeví jenom kurzor. Když jste přihlášená, tak nad známkami se vám objeví pacenka (ruka).I mně dlouho trvalo než jsem zjistila, jak mám hodnotit. Tenhle komentář dnes píši již po druhé.Radila jsem u receptu Nejůžasnější jogurtové řízky a teď Moniko vám a Lee.Když vím, tak poradím.
Monika Prochazkova
|28. 5. 2007 16:27
vyborna, pritel chroupal az se mu za usima boule delaly a chvalil jako snad nikdy delala jsem ji z bramborou kasi, velky uspech sklidila i zeleninka s kari jak je popsana v receptu. A to jsem delala takto slozite jidlo poprve! Vyborna. (Chci dat za jedna, ale nejde mi kliknout!)
Lea
|8. 7. 2005 09:07
Anonyme neboj, to zvladnes! Je pravda,ze slozite to vypada, ale je to v pohode. Ja jsem sekanou delala poprve v zivote (jsem ve vareni zacatecnice) a jak se povedla! :-)Ja jsem ji delala s bramborovou kasi posypanou cerstvou petrzelkou.
Maida
|7. 7. 2005 20:58
omlouvám se, nevím, proč můj příspěvek bez jména. Asi jsem klikla moc brzo. Maida
Anonym
|4. 7. 2005 23:35
Tedy vypadá to hrozně lákavě, ale taky hrozně složitě. To abych si vzala na přípravu dovolenou:-)) Ale když Lea je tak nadšená, zkusím to! Jako příloha se dávají brambory? A nemohly by se dát rovnou do té omáčky se zeleninou?
Lea
|4. 7. 2005 12:50
To jsem zase ja...Nejak mi nejde hodnotit - klikam jak pominuta a... nic. Takze hodnotim aspon pismenkama, ne cislickama: "Perfektni, davam 1*!"
Lea
|4. 7. 2005 12:46
Lado, diky za uzasny recept, sekacka se velmi povedla a partner si ji nemohl vynachvalit! ;-)Pocitam, ze obycejnou sekanou v zivote delat nebudu, bez te kurky to uz neni ono! :-)