ks
paprika
žlutá a červená - zbavená semínek a nakrájená na kostky
100
g
zelené olivy
plněné papričkou nebo ančovičkami - nakrájené na poloviny
3
lžíce
rajský protlak
2
lžíce
estragon
čerstvý nebo sušený
2
lžíce
pažitka
čerstvá
2
l
cibulová nať
čerstvá zelená nebo petrželka
250
plátek
anglická slanina
3
ks
žemle
namočené v mléce
2
ks
rozšlehané vejce
1-2
3
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
rajčata
na oblohu
Postup přípravy receptu
1
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky, zelené bylinky, vejce a podle chuti sůl a pepř. Důkladně promícháme a vložíme do vymazané formy a vytvarujeme do válečku (bochníku), který se nebude zcela dotýkat stěn. Na povrchu poklademe ozdobně do tvaru mřížky nudličkami slaniny a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
2
Hotové necháme asi 5-10 minut mimo zdroj tepla odpočinout a potom nakrájíme na plátky.