g
mleté maso
může být jak Hovězí tak i Vepřové anebo mix
1
hrst
žampiony
můžou být čerstvé i sušené
1
ks
vejce
1
ks
rohlík
2
hrst
strouhanka
množství určuje hmota na sekanou
1
hrst
majoránka
2
lžička
sůl
1
lžička
pepř mletý
3
stroužek
česnek
1
lžíce
olej
Postup přípravy receptu
1
Namočíme žampiony ve vodě a necháme je přibližně hodinu máčet. Poté je scedíme a do použité vody dáme rozmočit rohlík, budeme mít víc houbové chuti. Rohlík necháme nasáknout a pak z něj vymačkáme co nejvíc vody.
2
Připravíme si mísu do které dáme mleté maso, vejce, rohlík, česnek, žampiony, sůl, pepř a majoránku a pořádně rozmělníme dokuď nevznikne spojená hmota. Pokuď je hmota příliš řidká přidáváme strohanku a zapracováváme dokuď se nespojí.
3
Na vyšší plech hmotu vytvarujeme do tvaru válce, ale tak aby spodní strana byla placatá. Vršek sekané potřem olejem a rukama uhladíme.
4
Dáme péct okolo 170 až 180 stupňů.
5
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, bramborová kaše či bramborový salát.