Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule zesklovatěla. Ani cibule ani slanina by neměly mít kůrku + po osmažení je dobré směs přendat z pánve na talíř či do misky, aby mimo pánev rychleji vychladla.
3
Nakrájené rohlíky namočíme na chvíli do mléka, poté vymačkáme a smícháme ve velké míse s mletým masem a následně přidáme všechny ostatní ingredience. Když směs drží pohromadě, vyndáme z mísy, párkrát s ní uhodíme o vál, aby se vyhnal vzduch a vytvoříme jednu či dvě šišky, které uhladíme rukou namočenou ve studené vodě.
4
Ingredience na směs k potírání promícháme a sekanou potřeme.
5
Sekanou pečeme cca 45 minut, během pečení ještě 2-3x znovu potřeme.