Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to položíme 1/3 plátku sýra, 1/4 vajíčka a stočíme do ruličky. Salámové závitky klademe na sekanou v pekáčku a nakonec je přikryjeme druhou polovinou syrové hmoty. Pekáček přikryjeme, vložíme do studené trouby a pečeme dozlatova. Během pečení nepodléváme.
2
Pokrm je šťavnatý a dost sytý.
3
Poznámka: můžeme použít i mraženou drůbeží sekanou, nebo si ochutit jakékoliv mleté maso.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hela -
|1. 11. 2007 14:51
Ano, pekáček je celý zaplněný, měla by se zvolit taková velkost, kolik je masa. Šťáva z masa a tekutý sýr nemají kam utéct a nepřepalují se, všechno se to peče ve vlastní šťávě. Pokud není po ruce pekáček, dáme do kastrolku. Zkloušela jsem to péct i jako plněné karbanátky, ale vytékala z toho ta šťáva a vůbec to nebylo ono.
Lída*
|1. 11. 2007 09:12
Helo, asi si stojím na vedení, je to tedy placka ze sekané a ten pekáček je celý zaplněný ? Zaujalo mě to a chtěla bych to vyzkoušet.Děkuji
Vava -
|31. 10. 2007 20:06
Dělala jsem z mražené drůbeží sekané , fakt dobrý. Navíc, rychlá a sytá večeře pro 4 hladovce celkem tak za 50,- Kč - to už stojí za to si recept uložit!
Jarka O.
|29. 10. 2007 12:00
Také jsem pekla - v sobotu, sekanou jsem měla od "našeho" řezníka. Dávám 1, chutnalo nám:-))
Zuzana Šindlerová
|29. 10. 2007 07:45
Perfektní nápad pro oběd dělaný v časové tísni. Opravdu výborný a hodně sytý, dělala jsem ze sekané z Globusu, super! Dávám 1*!!
Světlana Čelechovská
|25. 4. 2007 10:26
...to vypadá zajímavě...opravdu dobrý nápad ze sekané...určitě vyzkouším