plátek
anglická slanina
15-20, na obložení formy na srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
1
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely, vajec, majoránky, soli, pepře, hub a petrželky vymícháme směs. Tu vmačkáme do vyložené formy a zakryjeme slaninou.
2
Pečeme při 160 stupních 30 minut, pak asi 20 minut na 200 stupňů dopečeme kůrčičku.
Do sekané jsem dávala vepřovou šunku a žampiony ve slaném nálevu, až ted jsem zjistila, že vejce měla být dvě a já dala jen jedno. Už při pečení ohromně voněla opečenou slaninou a také tak chutnala. Stoprocentně sekanou zase brzy udělám.
Irča
|9. 8. 2011 17:44
Děkuji za výborný recept na skvělou sváteční sekanou :-* :-) .
J a J
|10. 6. 2011 21:50
Téměř dokonalost sama... <3 <:-)
pavlina prochazkova
|5. 4. 2010 03:28
Tak tento recept musím komentovat, dělala jsem již asi před měsícem na přítelovo přání a musím říct, že výborné a to jinak nemusím sekanou z mletého masa - opravdu pochoutka, jen jsem pekla o něco déle - cca o 15 minut.