• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sekaná pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hovězí maso
    • 400
      g vepřové maso
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks žemle
    • mléko
    • sůl
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce tuk
    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.
2
Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.
3
Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ztrata casu | 11. 7. 2015 11:11

    recept bez uvedenoi doby peceni a na kolik stupnu, je recept na hovno ... :-$

  • martin | 22. 10. 2014 07:11

    žemle s mlékem je v pohodě, do toho prátu je potřeba přidat studenou vodu, dobře vymíchat.Voda to dobře spojí a při pečení se odpařuje a sekaná je šťavnatá a měkká a nerozpadá se..Mouku nedávat!!! Sice to asi lépe drží, ale rozhodně bude zřetelně tužší..

  • INEZ40 | 24. 10. 2010 11:03

    Aby sekaná nerozpadala přidává se do ní trochu hladké mouky nebo Solamylu.

  • Jura S. | 15. 1. 2007 17:47

    Já dávám jen strouhanku bez žemle s mlíkem a nic se nerozpadá a zdá se mi chutnější

  • Jitka Malinová | 8. 3. 2006 15:32

    Pavle, příčin asi bude víc, maso musí být jemně mleté, né moc libové, musí se promíchávat rukou, aby se rozbila struktura vláken a tím se to promíchalo a drželo pospolu. A ve směsi nesmí být žádný vzduch.

  • Marta Hajkova | 8. 3. 2006 14:19

    Pavle, ja mam velkou rodinu a sekana je jedno z nasich neoblibenejsich jidel - delam ji z kila mleteho masa, prakticky stejne jako v tomto navodu, ale davam 4 vejce (spojuji maso) a aspon 3 housky v mlece namocene a pak vymackane. Zahustuji strouhankou nebo i moukou a nerozpada se - zkus!

  • Pavel K. | 28. 11. 2005 11:31

    Ať to dělám jakkoliv, vždy se mi to rozsejpá. Není to také gumové jako v krámu. Kde je chyba?V krámech to mají čtverhanné, asi to dělají řídké a pečou ve formě,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Sekaná
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Slanina Strouhanka Sůl Tuk Vejce Vepřové maso Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
22
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
16
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Sekaná pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact