Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.
2
Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.
3
Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ztrata casu
|11. 7. 2015 11:11
recept bez uvedenoi doby peceni a na kolik stupnu, je recept na hovno ... :-$
martin
|22. 10. 2014 07:11
žemle s mlékem je v pohodě, do toho prátu je potřeba přidat studenou vodu, dobře vymíchat.Voda to dobře spojí a při pečení se odpařuje a sekaná je šťavnatá a měkká a nerozpadá se..Mouku nedávat!!! Sice to asi lépe drží, ale rozhodně bude zřetelně tužší..
INEZ40
|24. 10. 2010 11:03
Aby sekaná nerozpadala přidává se do ní trochu hladké mouky nebo Solamylu.
Jura S.
|15. 1. 2007 17:47
Já dávám jen strouhanku bez žemle s mlíkem a nic se nerozpadá a zdá se mi chutnější
Jitka Malinová
|8. 3. 2006 15:32
Pavle, příčin asi bude víc, maso musí být jemně mleté, né moc libové, musí se promíchávat rukou, aby se rozbila struktura vláken a tím se to promíchalo a drželo pospolu. A ve směsi nesmí být žádný vzduch.
Marta Hajkova
|8. 3. 2006 14:19
Pavle, ja mam velkou rodinu a sekana je jedno z nasich neoblibenejsich jidel - delam ji z kila mleteho masa, prakticky stejne jako v tomto navodu, ale davam 4 vejce (spojuji maso) a aspon 3 housky v mlece namocene a pak vymackane. Zahustuji strouhankou nebo i moukou a nerozpada se - zkus!
Pavel K.
|28. 11. 2005 11:31
Ať to dělám jakkoliv, vždy se mi to rozsejpá. Není to také gumové jako v krámu. Kde je chyba?V krámech to mají čtverhanné, asi to dělají řídké a pečou ve formě,ne?