• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná od Jindřišky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná od Jindřišky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      ks cibule
    • 6
      česnek
    • 0,50
      ks pórek
    • 2
      vejce
    • 2
      houska
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka (nejlépe čerstvá)
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější). Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit. Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, na nudličky nakrájený pórek, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír. Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme zhruba 1 hodinu a 15 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran. Po dopečení vyndáme a necháme chvíli vystydnout, po té nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
2
Náš tip: jako dietnější verzi můžeme použít třeba drůbeží nebo králičí maso.
3
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, chléb s hořčicí (za studena), zeleninová obloha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná v županu II.

Sekaná v županu II.

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s šunkovou pěnou

Sekaná s šunkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Tomčíková | 23. 1. 2007 12:21

    Dělám skoro stejnou sekanou,jen nedávám pórek. Strouhanku dávám jen na obalení "šišky", rohlíky rozmočené v mléce jsou místo strouhanky uvnitř směsi.Na stejné množství používám jen 1 žloutek,3 stroužky česneku,trochu vegety,asi 4 rohlíky ,někdy přidám trochu na kostičky nakrájené anglické,lžičku hořčice,po obalení ve strouhance potřu rozšlehaným bílkem a nakonec posypu shora celým kmínem.Šišky neobracím a peču asi 1,5 h přikryté druhým pekáčkem bez papíru na pečení(pekáč jen slabě vymastím olejem).Sekaná se určitě nerozteče.

  • Pastis Petite | 23. 1. 2007 10:21

    Je to maso ve strouhance jen obalené, nebo je strouhanka v celé směsi? A - nerozteče se ten bochan na pečícím papíře?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houska Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Pórek Strouhanka Sůl Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

78
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
40
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact