• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná od Jindřišky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná od Jindřišky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      ks cibule
    • 6
      česnek
    • 0,50
      ks pórek
    • 2
      vejce
    • 2
      houska
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka (nejlépe čerstvá)
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější). Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit. Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, na nudličky nakrájený pórek, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír. Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme zhruba 1 hodinu a 15 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran. Po dopečení vyndáme a necháme chvíli vystydnout, po té nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
2
Náš tip: jako dietnější verzi můžeme použít třeba drůbeží nebo králičí maso.
3
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, chléb s hořčicí (za studena), zeleninová obloha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná v županu II.

Sekaná v županu II.

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s šunkovou pěnou

Sekaná s šunkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Tomčíková | 23. 1. 2007 12:21

    Dělám skoro stejnou sekanou,jen nedávám pórek. Strouhanku dávám jen na obalení "šišky", rohlíky rozmočené v mléce jsou místo strouhanky uvnitř směsi.Na stejné množství používám jen 1 žloutek,3 stroužky česneku,trochu vegety,asi 4 rohlíky ,někdy přidám trochu na kostičky nakrájené anglické,lžičku hořčice,po obalení ve strouhance potřu rozšlehaným bílkem a nakonec posypu shora celým kmínem.Šišky neobracím a peču asi 1,5 h přikryté druhým pekáčkem bez papíru na pečení(pekáč jen slabě vymastím olejem).Sekaná se určitě nerozteče.

  • Pastis Petite | 23. 1. 2007 10:21

    Je to maso ve strouhance jen obalené, nebo je strouhanka v celé směsi? A - nerozteče se ten bochan na pečícím papíře?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houska Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Pórek Strouhanka Sůl Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

60
Americké lívance
Americké lívance
34
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact