Všechno maso se nahrubo pomele, přidají se 3 vajíčka, houska namočená ve víně, houska namočená v pivu, houska namočená ve smetaně sladké, pepř, sůl, citronová kůra, trocha muškátového oříšku a společně se to vymísí. Do vyšší nádoby na pečení vymazané máslem a vysypané strouhankou se postupně skládají vrstvy - část pomletého, na to se položí najemno pokrájený uzený jazyk, trocha stouhanky, potom pomleté maso, na to zase najemno pokrájená husí a telecí játra, trocha srouhanky a nakonec vrstva mletého masa, na které se položí proužky uzené slaniny. Dá se upéct.
2
Příloha: vařená nebo dušená zelenina. Při podávání na studeno jsou přílohou nakládané hříbky v octu a chleba. Recept je velmi drahý a hlavně starý, ale jednou za čas to stojí za to!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lada Kovářová
|17. 3. 2007 08:32
Telecí maso koupíte v Globusu nebo v Tescu.
Věra S.
|17. 3. 2007 07:44
Telecí maso jsem naposledy viděla před 15 lety a to žijí ve velkoměstě. Z telecího masa dělat nějakou sekanou je přímo hřích a to neříkám o dalších ingrediencích - uzené pečené husí a telací játra ??? = (to jsem ani neslyšela). Obyčejný člověk si to nemůže ani jednou za čas dovolit. Autorko receptu, kolik stojí tenhle recept? Je to recept pro celebrity.
Y.
|16. 3. 2007 20:40
Zdeno da ale je to hrozne drahe a mozna se to ani nekoupi v Ceske Republice
Zdena z JM
|23. 2. 2006 10:26
Nikdy jsem neviděla uzená pečená husí nebo telecí játra.To se dá koupit?