Nejprve osmahnout cibulku do zlatova. Poté smíchat všechny ingredience kromě strouhanky. Ručně promíchat (promačkat) a až poté přidat strouhanku. Z toho pak vytvarovat ideálně 4 malé sekané a dát na plech. Podlít vodou a trochou olejem, nejlépe olejem potřít (bazalkový olej ve spreji je nejlepší)
Trouba - 200 stupnů na 15 min, poté ztlumit na 180 stupnů a nechat +- 45 min péct, dokud nebude kůrka propečená. U horkovzdušné trouby použít stejný postup, jen o 20 stupnů méně Alternativy : kuřecí či krutí maso - je řidší, přidat strouhanku
3
Brambory nakrájet na menší kousky, dát do menšího hrnce a napařováčku. Nalít vodu po napařováček. Brambory polijeme lehce olivovým olejem, přidáme sůl, kmín a libeček, ideálně vše po lžičce až dvou (odhadem). Jakmile voda začne vařit, přikryjeme poklicí a ztlumíme a vaříme +- 23 minut. Můžeme vyzkoušet nožem, zda se rozpadají. Pokud ne, necháme dodělat.