• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sejkory
Napište svůj komentář k receptu

Sejkory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sejkory
Sejkory
Sejkory
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • brambory 3/4 kg
    • 4
      lžíce hladká mouka nebo strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek dle chuti,alespoň 3 stroužky
    • 1
      lžička majoránka
    • drcený kmín dle chuti(nemusí být)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků!
2
Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysanka, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sejkory F.O.O.D.

Sejkory F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 9. 2016 20:41

    Smažená jídla nesmím, ale stejnak jsem neodolala a zahřešila jsem si aspoň trochu.

  • Jitka | 11. 1. 2016 14:10

    Jsou výborné a k omáčce mi je škoda dělat. Stačí zakysanka s česnekem a bezva oběd je hotový.

  • +++ | 8. 1. 2016 15:04

    Přesně podle tohoto receptu je znám od babičky, která pocházela z KRKONOŠ. Jen je také dělala nasucho na kamnech, potírané rozpuštěným máslem. Jsou výborné, jen je třeba je pořádně zapít pivem, aby třeba žlučník nezlobil.

  • Vladěna | 15. 10. 2015 07:53

    Smažila jsem je ve friťáku, protože jsem stejně už potřebovala vyměnit olej. Byly osmažené jedna dvě bez práce a otáčení a byly naprosto senzační a křupavé :-* díky za nápad.

  • soptik | 5. 3. 2015 15:06

    Kontrolni otazka odkup pochazi vase prababicka?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2014 08:59

    ...sejkory znám na několik způsobů a nebudu Vám tvrdit, že tohle jsou ty "pravé", protože jsem je nevymyslel ...někdo je peče na sucho, někdo potírá máslem, někdo zakape medem, někdo peče na plechu a pak natrhá, někdo je rovnou při smažení obloží sýrem, vejcem, uzeninou a všichni pro ně mají stejný název... ;-)

  • Madmax | 6. 2. 2014 10:09

    Naprosto souhlasím ! Jsem z Krkonoš. Tohle se podobá sejkorám asi tak jako Tomatová polévka vepřovému řízku. Nechápu lidi kteří mají tu odvahu psát kakové to HOVNA! Než něco napíšu tak si o tom alespoň něco přečtu. :'(

  • tereza | 13. 12. 2012 12:52

    prosím vás na kolik je to porcí? :-)

  • Tomáš Valtera | 19. 6. 2012 18:10

    Absolutně tohle nic nemá společného se sejkorama!!!!

  • horal | 30. 3. 2012 12:45

    :-(, přesně tak, narodil jsem se ve Vrchlabí. V životě jsem neviděl sejkoru jako nok, vždycky placatý, a to znám špičatý zelí! Každopádně chuť je stejná, skvělá!

  • Julie | 23. 1. 2012 13:47

    I jako hlavní chod byly suprovní, jen jsem přidala trochu víc mouky. :-P

  • johanka | 20. 7. 2011 14:52

    vyborne!!!

  • Helena Povolná | 29. 5. 2011 19:52

    Moc dobré, navrch pěkně křupavé, uvnitř měkounké, chutnaly báječně :-) .

  • Skalička | 8. 4. 2011 13:30

    Výborné, bramboráky už nedělám!

  • An | 2. 4. 2011 13:50

    Pocházim z Krkonoš a Sejkory jsou název pro tradiční Krkonošské jídlo, které opravdu nevypadá jako nok, ale jako placka:)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 10:15

    ...jak jinak,zase anonym :-| !Říkejte si tomu jak chcete,já to znám jako ,,SEJKORY,, od babičky,která to má po své mamince... .

  • Merula | 15. 2. 2011 12:44

    Nevím, proč tomihle jídlu říkáte sejkpory. Sejkory jsou krkonošské jídlo, těsto ze syrových brambor se roztírá nasucho na plotně, upeče se na jedné straně, pak se špachtlí otočí a upeče se na druhé straně. Omastí se rozpuštěným máslem s trochou soli , stočí do ruličky a pojídá se. K tomu se pije kysané mléko nebo podmáslí, ale k zahození není ani pivo. Tohle je asi dobré, ale jsou to spíš smažené noky, sejkory v žádném případě! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

195
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
105
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
92
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
80
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
70
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Segedinský salát a toast s bylinkovým…
Sejkory F.O.O.D.
Sejkory F.O.O.D.
Sekaná a brambory v páře
Sekaná a brambory v páře
Sekaná jako roštěná
Sekaná jako roštěná
  • Recepty.cz
  • Sejkory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact