• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sejkory
Napište svůj komentář k receptu

Sejkory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sejkory
Sejkory
Sejkory
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • brambory 3/4 kg
    • 4
      lžíce hladká mouka nebo strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek dle chuti,alespoň 3 stroužky
    • 1
      lžička majoránka
    • drcený kmín dle chuti(nemusí být)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků!
2
Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysanka, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sejkory F.O.O.D.

Sejkory F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 9. 2016 20:41

    Smažená jídla nesmím, ale stejnak jsem neodolala a zahřešila jsem si aspoň trochu.

  • Jitka | 11. 1. 2016 14:10

    Jsou výborné a k omáčce mi je škoda dělat. Stačí zakysanka s česnekem a bezva oběd je hotový.

  • +++ | 8. 1. 2016 15:04

    Přesně podle tohoto receptu je znám od babičky, která pocházela z KRKONOŠ. Jen je také dělala nasucho na kamnech, potírané rozpuštěným máslem. Jsou výborné, jen je třeba je pořádně zapít pivem, aby třeba žlučník nezlobil.

  • Vladěna | 15. 10. 2015 07:53

    Smažila jsem je ve friťáku, protože jsem stejně už potřebovala vyměnit olej. Byly osmažené jedna dvě bez práce a otáčení a byly naprosto senzační a křupavé :-* díky za nápad.

  • soptik | 5. 3. 2015 15:06

    Kontrolni otazka odkup pochazi vase prababicka?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2014 08:59

    ...sejkory znám na několik způsobů a nebudu Vám tvrdit, že tohle jsou ty "pravé", protože jsem je nevymyslel ...někdo je peče na sucho, někdo potírá máslem, někdo zakape medem, někdo peče na plechu a pak natrhá, někdo je rovnou při smažení obloží sýrem, vejcem, uzeninou a všichni pro ně mají stejný název... ;-)

  • Madmax | 6. 2. 2014 10:09

    Naprosto souhlasím ! Jsem z Krkonoš. Tohle se podobá sejkorám asi tak jako Tomatová polévka vepřovému řízku. Nechápu lidi kteří mají tu odvahu psát kakové to HOVNA! Než něco napíšu tak si o tom alespoň něco přečtu. :'(

  • tereza | 13. 12. 2012 12:52

    prosím vás na kolik je to porcí? :-)

  • Tomáš Valtera | 19. 6. 2012 18:10

    Absolutně tohle nic nemá společného se sejkorama!!!!

  • horal | 30. 3. 2012 12:45

    :-(, přesně tak, narodil jsem se ve Vrchlabí. V životě jsem neviděl sejkoru jako nok, vždycky placatý, a to znám špičatý zelí! Každopádně chuť je stejná, skvělá!

  • Julie | 23. 1. 2012 13:47

    I jako hlavní chod byly suprovní, jen jsem přidala trochu víc mouky. :-P

  • johanka | 20. 7. 2011 14:52

    vyborne!!!

  • Helena Povolná | 29. 5. 2011 19:52

    Moc dobré, navrch pěkně křupavé, uvnitř měkounké, chutnaly báječně :-) .

  • Skalička | 8. 4. 2011 13:30

    Výborné, bramboráky už nedělám!

  • An | 2. 4. 2011 13:50

    Pocházim z Krkonoš a Sejkory jsou název pro tradiční Krkonošské jídlo, které opravdu nevypadá jako nok, ale jako placka:)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 10:15

    ...jak jinak,zase anonym :-| !Říkejte si tomu jak chcete,já to znám jako ,,SEJKORY,, od babičky,která to má po své mamince... .

  • Merula | 15. 2. 2011 12:44

    Nevím, proč tomihle jídlu říkáte sejkpory. Sejkory jsou krkonošské jídlo, těsto ze syrových brambor se roztírá nasucho na plotně, upeče se na jedné straně, pak se špachtlí otočí a upeče se na druhé straně. Omastí se rozpuštěným máslem s trochou soli , stočí do ruličky a pojídá se. K tomu se pije kysané mléko nebo podmáslí, ale k zahození není ani pivo. Tohle je asi dobré, ale jsou to spíš smažené noky, sejkory v žádném případě! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Řecký gyros

Řecký gyros

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Dojemné vzkazy na věncích pro Bartošku: Tajemný anděl, růže od Polívky, prezidenta i Doda Pištěka!

Dojemné vzkazy na věncích pro Bartošku: Tajemný anděl, růže od Polívky, prezidenta i Doda Pištěka!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Segedinský salát a toast s bylinkovým…
Sejkory F.O.O.D.
Sejkory F.O.O.D.
Sekaná a brambory v páře
Sekaná a brambory v páře
Sekaná jako roštěná
Sekaná jako roštěná
  • Recepty.cz
  • Sejkory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact