g
uzenina
(kombinace více druhů: anglická slanina, debrecínský salám, gothaj, poličan apod.)
1
ks
cibule
(střední)
vepřové sádlo
3
lžíce
majonéza
mletá sladká paprika
pepř mletý
sůl
chilli
tvrdý sýr
(strouhaný)
toastový chléb
Postup přípravy receptu
1
Kysané zelí vložíme do hrnce s horkou vodou a 10minut povaříme. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si zpěníme cibuli na sádle, přidáme na kostičky nakrájený salám a opečeme. Přidáme mletou papriku, chilli koření, pánev vypneme a promícháme. Po vychladnutí přimícháme do zelí, přidáme majonézu, strouhaný sýr a salát dochutíme. V malé misce si roztopíme máslo a přidáme bylinky dle chuti. Toastový chléb opečeme standardním způsobem a potřeme máslem. Salát ozdobíme např. nasekaným pórkem.