dobry hele mnel bi o to zajem otvoji kundicku :-( :-( :-( :-(
Nemohli, jak je vodět ...... :-\
Můžete prosím změnit tu jednu šlehačku v ingrediencích na 2 až 3 zakysané smetany? Případně i v textu. Děkuji.
Vynikající. Vařila jsem už několik segedínů, ale tenhle je luxusní. Přidala jsem ještě 3 sušené švestky a vařila v jednom hrnci. :-)
delam ho bez smetany a je taky moc dobry :-* :-* :-*
Já jsem si trošku upravila postup a vařím vše v jednom hrnci ;-) . Ale na chuti mu to určitě neubírá, je to nejlepší segedin jaký jsme kdy jedli. Jiný už nevařím.
To jsem nežral! Od té doby, co jsem našel tento recept nevařím nic jiného. S knedlikem druhý den na kocovinu úplná paráda <3
Vynikající recept :-) Chválím, kde jen můžu. Zkoušela jsem ho z vepřového i krůtího. Bylo to výborné z obou mas, víno a hlavně konečné zapečení tomu dává šmrnc. Moc děkuji za repect :-*
Saly, můj segedýn taky nechutná vždycky stejně. Záleží na mase, jestli je libové nebo tlustější a jak dobře se osmaží a hlavně na zelí, které někdy stojí za prd. Paprika také není pokaždé stejná, ikdyž je na ní psáno to samé a to hlavní je, jestli jste podlévala vodou nebo vínem a to tu nepíše nikdo a každá si vaříme podle svých zvyklostí. Já mám třeba nejradši segedýn z bůčku, bez vína a se zakysanou smetanou.
nevím jak to oznámkovat, dnes jsem dělala svůj první segedín, a jsem z toho rozčarovaná -bylo to dobré jídlo, i manžel pochválil (no ten sní vše, co je určeno ke konzumai,není mlsný), ale už jsem jedla lepší segedínský guláš, a když vidím ty pochvalné komenty, tak buď jsem na sebe přísná a takto to má chutnat, a nebo jsem levá a nevím kde, ale někde jsem udělala chybu.. přesto díky za recept, zkusím i jiný a třeba zjistím, že toto je fakt nej ...
namnamka :-D
Skvělý recept!!!!Nejlepší segedin jaký jsem kdy uvařila.Děkuji za recept ;-)
Nejlepší segedín, jaký se mi kdy podařil uvařit. :-) Sklidila jsem tolik pochval, že dnes vařím opět :-) Skvělý recept, dávám 1 :-)
Vynikající!!! Náš nejoblíbenější a první segedínský guláš, co jsem kdy vařila. Nemá konkurenci a pokaždé si na něm s dětmi i manželem velice pochutnáme. Moc děkuji za skvělý recept!!!
V Y N I K A J Í C Í ! ! ! Už sem ho vařila několikrát a dávám 1 šlehačku a 1kys. smetanu a tokaj, bez něj to není vončo ;-) ...Ještě se mi nestalo, že by ho někdo ochutnal a nechtěl si přidat... :-P
Kysaná smetana je opravdu lepší než šlehačka, na toto množství masa a zelí dáváme raději dvě.
Opravdu VÝBORNÝ!!!!!!! Dávám jedničku podtrženou. Příště vyskouším s tokajským. Díky
Prostě delikátní. Přidal jsem trochu více zakysané smetany, to pro příště, ale chuťově vynikající. Díky
Milá Petro, to Vám neřeknu, protože jsem donedávna měla plynovou troubu a rozhodně nepekla podle stupňů, to snad ani něšlo. Jen tolik, že na guláši by se měla vytvořit trochu "kurčička".
jelikoš manželka si přala na víken segedín tak jsem hledal inspiraci a tento je jeden z nejleších
Dobrej,ale ja do masa pri duseni jeste pridam bobkovy list,nove koreni a cernej celej pepr...je to lepsi s tim vinem...zkuste to..;-)
Váš recept mě velice zaujal, ale chtěla jsem se zeptat, při kolika stupních to v troubě zapečeme. Díky za odpověď.
1* Vyborny, opravdu vyborny!!! Zkombinovala jsem veprove a hovezi a bylo to vynikajici! Dekujeme za recept.
Guláš měl u nás nečekaný úspěch, moc jsme si pochutnali. Dokonce i dcera, která o zelí jako přílohu moc nestojí, talíř dočista vymetla.... Dvě porce ještě zbyly, jsem zvědavá, jak se rozleží do zítřka.
Nezapékal jsem ale zato vydatně podléval bílým vínem a vše jsem udělal v jednom hrnci a byl naprosto delikátní!!!
Tak to jsem ráda, že recept nezklamal. Jak je vidět, babička zabodovala u všech, co si gulášek podle jejího receptu uvařili. No a vidíte, přesto dostala dvě pětky, jen to fiklo. No když někdo neumí argumentovat jinak... Nám to ale dobrou chuť určitě nezkazí, že? Díky za jedničku.
Muj prvni segedak a vyborny, muj pritel primo cvachtal. Neverila jsem zapekani a ne nutneho zahustovani a nemela jsem pravdu. Skvely recept!
Dělám také takto, jen nezapékám v troubě a dá se říci, že vše dělám v jednom hrnci-tj. když je maso poloměkké, tak přidám zelí a jinak vše stejné,jak v tomto receptu. Je opravdu moooc dobrý :-D
Luxusní segedín, dokonce lepší než od maminky a to už je co říct :o)
právě jsem zkusila a už nikdy jinak :)...guláš je výborný akorát jsem nezapékala a pálivou papriku nahradila sladkou s trochou chilli, ale opravdu paráda
dnes to vyzkouším, vypadá to moc,moc zajímavě:-))
Určitě příležitostně vyzkouším, protože segedin miluju! Já ho dělám tak, že do guláše dávám sladkokyselé zelí, když zbyde od oběda a k tomu bramborový knedlíky. Tto dělávala moje babička a já se po něm můžu utlouct.Ale tenhle recept mě moc, moc láká, už se mi sbíhají sliny !!
To mě moc těší, i když já vlastně tento guláš sama ani moc nevařím, ale docela často ho jídám u své přítelkyně, která je tou pravou vnučkou. Nicméně upřímně radím vydržte do zítra nebo do pozítří!
Paní Di, dnes jsem uvařila na zítřek a dneska asi sním sama :o)...je to naprosto božské..lepší segedín jsem nejedla!! Doufám, že zbude něco pro přítele, aby taky mohl pochválit :o)
Paní Di, kvůli Vám jsem se i zde zaregistrovala, abych mohla pochválit Váš recept. Naprosto báječný segedín. Zvládla jsem to i já, kuchařka začátečnice! Víno jsem neměla, tak jsem použila suché CINZANO (pomoc od Antonína) a opravdu se povedl a všichni si mlaskali :) Děkuji.
dekuji za vyborny recept,vsichni si pochutnali,urcite jej zopakuji:-)nemusi byt ve spanelsku pouze paella.........
Díky za skvělý tip, dělala jsem dnes k obědu, je vážně výborný, ikdyž trošku pracnější. Dusila jsem v papiňáku a do bílého vína jsem kápla maličko cinzana, aby bylo sladší. Myslím, že zítra bude ještě lepší, až se odleží.Asi ho pro příště budu dělat už jen takto.
Lidičky, to ale bylo - s odpuštěním - ŽRÁDLO!!!!!! Byla jsem zvědavá, jak bude chutnat po "proležení", ale, bohužel, proležení se nekonalo (podotýkám 1 a 1/2 kg masa a 1 kg zelí...). Výborné - velká 1 s hvězdičkou.
V dávnějších dobách jsem vařila Segedín když jsem jela s rodinou na hory.Plnou 5.litrovou zavařovačku.Byl dobrý,ale nejlepší za týden,samozřejmě uložený v chladu.
Nepříliš dlouho, aby se chutě propojily, cca 20 - 30 minut.
Už asi týden mám chuť na segedínský guláš, ale nikdy jsem ho nedělala a tak hledám a hledám,až jsem právě našla. Zaujal mě tam ten česnek, ten se myslím běžně do segedínu nedává,ale já ho tam určitě přidám :-)) Jen se chci zeptat,jak dlouho se má v troubě zapékat ??? Děkuji.
Tak tohle byl nejlepsi Segedin,jaky jsem kdy jedla. Malinko narocnejsi na pripravu, ale ta chut....VYNIKAJICI!!!
Víno nebylo, tak se podlévalo vodou, a taky času bylo málo, tak na začátku jsem maso dusila v papiňáku, ale i tak....maďarská babička měla fajnový jazýček :-)
Paní Di mám moc ráda Vaše recepty nikdy mě nezklamou.
Dělas jsem jej na oslavu a byl naprosto senzační. Přidal jsem tam vepřové klobásy (přiměřeně:)) a aperitiv typu CINZANO místo tokaje, jen se zaprášilo :-)
LUXUS
Moc dobrý pikantní gulášek
Musím se přiznat, není to moje babička, ale mé kamarádky a Maďarka byla jenom napůl. Vařila báječně a její guláše měly říz, zvláště pro mě, ostřejšímu jídlu nepřivyklé. Segedín dnes vařívá její vnučka - moje kamarádka při příležitostech, jako je Silvestr nebp třeba vinobraní (sídlí na středověkém hradě) pro větší okruh přátel, kteří se u ní sejdou. Tam jsem recept odkoukala. Takže pochvala patří jí a jejím maďarským předkům.
Dnes jsem to dělal. Je to výtečné s vídeňskými noky.
Vypadá to náramně, také máme rádi segedín, určitě tuhle variantu vyzkouším. Díky za recept.
Miluju segedin, k tomu mám nejradši bramborové knedlíky. Dělám ho trochu jinak, musím tento recept vyzkoušet, už se mi sbíhají sliny ....