• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
Napište svůj komentář k receptu

Segedínský guláš I.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedínský guláš I.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce paprika mletá
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 500
      g vepřová plec

Postup přípravy receptu

1
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu.

RADA: Naučte se originální segedín:

2
Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
3
Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Indebol | 14. 4. 2019 13:17

    Top recept. Pouzil jsem misto plece bucek, odrezky vyvaril ve vode a tu pak doleval do pokrmu. Za mě 5 hvezd, nejlepsi segedin, ktery jsem kdy jedl.

  • Julius | 10. 9. 2015 21:49

    A nenormálne sa to robí kde?

  • Alča | 5. 7. 2015 09:33

    Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

  • Mirek | 11. 4. 2015 13:52

    Mě to prostě nechutná

  • Marketa.A85 | 26. 3. 2015 18:44

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  • perlos | 2. 1. 2015 09:46

    maso propláchnem ? to je divné to by se asi nemělo né ?

  • allena89
    allena89 | 11. 10. 2014 16:18

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  • Di | 4. 9. 2014 14:00

    Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

  • srdicko1 | 4. 9. 2014 12:36

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

  • filip | 11. 8. 2014 18:32

    jeste ze jsi kuchar, a ne spisovatel. nemam tuseni co jsi napsal. Sice nevim jak ty, ale ja jsem puvodem cech a tvuj komentar se mi nepodarilo dat do takove souvislosti, aby daval smysl. :-D

  • Barča | 26. 6. 2014 12:59

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

  • Veronika.Kohoutová
    Veronika.Kohoutová | 4. 3. 2014 18:44

    Segedýn je výborný nikdy sem neměla lepší takže jen doporučuji :-)

  • dalibor | 17. 2. 2014 14:40

    Jako kuchar musim rici,ze se voda se zeli nedava,veprove maso a je nakysla sama. smetana(recky jogurt) je vynikajici dochutovadlo a sul mate doma take.

  • Lacime | 9. 11. 2013 09:17

    Sice jsem jen nevařila v tlakáči, jelikož mě s ním nikdo zatím neobradoval, jak už pár měsíců naznačuji rodině :D, ale klasicky dusila v hrnci a segedín výýýýýborný. Manžel z něj byl unešený a málem jej všechen snědl ještě týž den, i když původně jsem segedín pro něj vařila na druhý den do práce :)

  • anonym | 24. 4. 2013 09:07

    nezhořkne ten guláš, když tam bude tak dlouho ta paprika??díky

  • Leňulínek | 29. 1. 2013 10:37

    to zelí se zdimat nemusí twl....Když tu šávu s toho vyždímate tak je jasný že nebude ten segedýn kesel.... :-)) Asi tu nikdo neumí vařit!!!!! :-))

  • eva | 18. 1. 2013 14:26

    varim prvykrat tak uvidime :-) :-\

  • pan kuchař | 5. 10. 2012 00:42

    Tu vodu ze zelí si vyždímám do hrnku. Ustřihnu roh pytlíku a ždímám. Potom doleji vodou(pytlík) protřepu a o5 vyždímám do výlivky a opakuji ještě jednou, vyžímané se docela dobře krájí na kratší. Podle chuti na závěr použiji zelnou vodu.

  • cerie
    cerie | 29. 9. 2012 15:09

    Tohle byl můj první segedín a dopadl dobře, akorát jsem ho měla málo kyselej :-\ Chápu to dobře, že to zelí se normálně propláchne pod vodou? takže mi tam vlastně nezbyla ta kyselá voda z toho zelí... Recept dobrý a jednoduchý :-)

  • Adam | 7. 4. 2012 11:15

    Super recept!!!Luxusni segedin.

  • dandy99
    dandy99 | 11. 3. 2011 18:44

    je to rychle a velmi dobre,diky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Paprika Sádlo Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Esíčka

Esíčka

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
14
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
13
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Elizabeth Hurleyová (60) odhalila maminku: »85« v plavkách!

Elizabeth Hurleyová (60) odhalila maminku: »85« v plavkách!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact