• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
Napište svůj komentář k receptu

Segedínský guláš I.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedínský guláš I.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce paprika mletá
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 500
      g vepřová plec

Postup přípravy receptu

1
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu.

RADA: Naučte se originální segedín:

2
Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
3
Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Indebol | 14. 4. 2019 13:17

    Top recept. Pouzil jsem misto plece bucek, odrezky vyvaril ve vode a tu pak doleval do pokrmu. Za mě 5 hvezd, nejlepsi segedin, ktery jsem kdy jedl.

  • Julius | 10. 9. 2015 21:49

    A nenormálne sa to robí kde?

  • Alča | 5. 7. 2015 09:33

    Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

  • Mirek | 11. 4. 2015 13:52

    Mě to prostě nechutná

  • Marketa.A85 | 26. 3. 2015 18:44

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  • perlos | 2. 1. 2015 09:46

    maso propláchnem ? to je divné to by se asi nemělo né ?

  • allena89
    allena89 | 11. 10. 2014 16:18

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  • Di | 4. 9. 2014 14:00

    Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

  • srdicko1 | 4. 9. 2014 12:36

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

  • filip | 11. 8. 2014 18:32

    jeste ze jsi kuchar, a ne spisovatel. nemam tuseni co jsi napsal. Sice nevim jak ty, ale ja jsem puvodem cech a tvuj komentar se mi nepodarilo dat do takove souvislosti, aby daval smysl. :-D

  • Barča | 26. 6. 2014 12:59

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

  • Veronika.Kohoutová
    Veronika.Kohoutová | 4. 3. 2014 18:44

    Segedýn je výborný nikdy sem neměla lepší takže jen doporučuji :-)

  • dalibor | 17. 2. 2014 14:40

    Jako kuchar musim rici,ze se voda se zeli nedava,veprove maso a je nakysla sama. smetana(recky jogurt) je vynikajici dochutovadlo a sul mate doma take.

  • Lacime | 9. 11. 2013 09:17

    Sice jsem jen nevařila v tlakáči, jelikož mě s ním nikdo zatím neobradoval, jak už pár měsíců naznačuji rodině :D, ale klasicky dusila v hrnci a segedín výýýýýborný. Manžel z něj byl unešený a málem jej všechen snědl ještě týž den, i když původně jsem segedín pro něj vařila na druhý den do práce :)

  • anonym | 24. 4. 2013 09:07

    nezhořkne ten guláš, když tam bude tak dlouho ta paprika??díky

  • Leňulínek | 29. 1. 2013 10:37

    to zelí se zdimat nemusí twl....Když tu šávu s toho vyždímate tak je jasný že nebude ten segedýn kesel.... :-)) Asi tu nikdo neumí vařit!!!!! :-))

  • eva | 18. 1. 2013 14:26

    varim prvykrat tak uvidime :-) :-\

  • pan kuchař | 5. 10. 2012 00:42

    Tu vodu ze zelí si vyždímám do hrnku. Ustřihnu roh pytlíku a ždímám. Potom doleji vodou(pytlík) protřepu a o5 vyždímám do výlivky a opakuji ještě jednou, vyžímané se docela dobře krájí na kratší. Podle chuti na závěr použiji zelnou vodu.

  • cerie
    cerie | 29. 9. 2012 15:09

    Tohle byl můj první segedín a dopadl dobře, akorát jsem ho měla málo kyselej :-\ Chápu to dobře, že to zelí se normálně propláchne pod vodou? takže mi tam vlastně nezbyla ta kyselá voda z toho zelí... Recept dobrý a jednoduchý :-)

  • Adam | 7. 4. 2012 11:15

    Super recept!!!Luxusni segedin.

  • dandy99
    dandy99 | 11. 3. 2011 18:44

    je to rychle a velmi dobre,diky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Paprika Sádlo Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čebureky

Čebureky

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

154
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
109
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
47
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
46
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact