• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
Napište svůj komentář k receptu

Segedínský guláš I.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedínský guláš I.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce paprika mletá
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 500
      g vepřová plec

Postup přípravy receptu

1
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu.

RADA: Naučte se originální segedín:

2
Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
3
Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Indebol | 14. 4. 2019 13:17

    Top recept. Pouzil jsem misto plece bucek, odrezky vyvaril ve vode a tu pak doleval do pokrmu. Za mě 5 hvezd, nejlepsi segedin, ktery jsem kdy jedl.

  • Julius | 10. 9. 2015 21:49

    A nenormálne sa to robí kde?

  • Alča | 5. 7. 2015 09:33

    Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

  • Mirek | 11. 4. 2015 13:52

    Mě to prostě nechutná

  • Marketa.A85 | 26. 3. 2015 18:44

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  • perlos | 2. 1. 2015 09:46

    maso propláchnem ? to je divné to by se asi nemělo né ?

  • allena89
    allena89 | 11. 10. 2014 16:18

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  • Di | 4. 9. 2014 14:00

    Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

  • srdicko1 | 4. 9. 2014 12:36

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

  • filip | 11. 8. 2014 18:32

    jeste ze jsi kuchar, a ne spisovatel. nemam tuseni co jsi napsal. Sice nevim jak ty, ale ja jsem puvodem cech a tvuj komentar se mi nepodarilo dat do takove souvislosti, aby daval smysl. :-D

  • Barča | 26. 6. 2014 12:59

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

  • Veronika.Kohoutová
    Veronika.Kohoutová | 4. 3. 2014 18:44

    Segedýn je výborný nikdy sem neměla lepší takže jen doporučuji :-)

  • dalibor | 17. 2. 2014 14:40

    Jako kuchar musim rici,ze se voda se zeli nedava,veprove maso a je nakysla sama. smetana(recky jogurt) je vynikajici dochutovadlo a sul mate doma take.

  • Lacime | 9. 11. 2013 09:17

    Sice jsem jen nevařila v tlakáči, jelikož mě s ním nikdo zatím neobradoval, jak už pár měsíců naznačuji rodině :D, ale klasicky dusila v hrnci a segedín výýýýýborný. Manžel z něj byl unešený a málem jej všechen snědl ještě týž den, i když původně jsem segedín pro něj vařila na druhý den do práce :)

  • anonym | 24. 4. 2013 09:07

    nezhořkne ten guláš, když tam bude tak dlouho ta paprika??díky

  • Leňulínek | 29. 1. 2013 10:37

    to zelí se zdimat nemusí twl....Když tu šávu s toho vyždímate tak je jasný že nebude ten segedýn kesel.... :-)) Asi tu nikdo neumí vařit!!!!! :-))

  • eva | 18. 1. 2013 14:26

    varim prvykrat tak uvidime :-) :-\

  • pan kuchař | 5. 10. 2012 00:42

    Tu vodu ze zelí si vyždímám do hrnku. Ustřihnu roh pytlíku a ždímám. Potom doleji vodou(pytlík) protřepu a o5 vyždímám do výlivky a opakuji ještě jednou, vyžímané se docela dobře krájí na kratší. Podle chuti na závěr použiji zelnou vodu.

  • cerie
    cerie | 29. 9. 2012 15:09

    Tohle byl můj první segedín a dopadl dobře, akorát jsem ho měla málo kyselej :-\ Chápu to dobře, že to zelí se normálně propláchne pod vodou? takže mi tam vlastně nezbyla ta kyselá voda z toho zelí... Recept dobrý a jednoduchý :-)

  • Adam | 7. 4. 2012 11:15

    Super recept!!!Luxusni segedin.

  • dandy99
    dandy99 | 11. 3. 2011 18:44

    je to rychle a velmi dobre,diky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Paprika Sádlo Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Cookies II.

Cookies II.

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
42
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
38
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků:  Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

Festival Beats for Love rozpařil tisíce fanoušků: Strhnout se nechaly Bezděková i Kotková!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact