Naklepané kotlety prudce opečeme na oleji a přendáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli o osmahneme, přidáme mletou papriku - nemusí být mnoho, aby nám celková omáčka zůstala bělejší. Do tohoto základu vrátíme kotlety, osolíme, přidáme drcený kmín, zalijeme vývarem a dusíme. Vývaru nepoužijeme mnoho. Je nutné, abychom docílili vysmahnutí, kdy kotlety budou poloměkké. Přidáme nakrájené kysané zelí a nějakou dobu spolu s masem budeme opékat a hlídat, aby se nám vše nepřipálilo. Zelí získá tmavší barvu a zároveń bude mít ve finále lepší chuť. Před dokončením opékaní zelí přidám 1-2 stroužky česneku na hrubo nakrájený a chvilku opeču spolu se zelím, doleji vývarem,opět ne mnoho, musíme počítat s množstvím smetany, kterou dáváme na závěr. Do smetany zamícháme pol.mouku na zahuštění.