g
sladká paprika
nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti, cca
300
g
kysané zelí
okapané, neproplachovat!
sádlo
nebo olej
120
ml
smetana ke šlehání
cca
400
ml
vývar
cca
jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
2
ks
cibule
Postup přípravy receptu
1
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
2
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji. Přidáme plátky krkovičky, které osmažíme dozlatova na cibuli z obou stran.
3
Po osmažení masa přidáme do tuku v hrnci papriku, kterou necháme krátce zpěnit a poté ihned přilijeme vývar a promícháme, aby nám paprika smažením nezhořkla.
4
Pod poklicí dusíme maso téměř doměkka za občasného promíchání. Přidáme okapané zelí a dodusíme zelí s masem společně doměkka.
5
Přilijeme smetanu, případně dle potřeby i vývar, abychom měli omáčky tolik, kolik potřebujeme a zahustíme omáčku domácí jíškou z másla a hladké mouky. vše necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a můžeme podávat.
6
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
7
Na talíři můžeme dozdobit krkovičku kolečky osmažené maďarské klobásy, kopečkem zakysané smetany, nebo ji lehce zakapat smetanou.