• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
Napište svůj komentář k receptu

Segedín s knedlíkem po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Segedín
    • 2
      ks cibule větší
    • 650
      g vepřový bůček bez kostí a kůže, libovější, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (lze zkombinovat s pálivou)
    • 1
      stroužek česnek větší, nožem rozmáčknutý
    • drcený kmín - nemusí být, pokud je ho dost v zelí, dle chuti
    • 600
      ml vývar cca
    • 350
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!) 300 -
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění
  • Knedlíky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • cukr krupice na špičku nože
    • 1
      ks sůl
    • 30
      g droždí
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Segedín:
2
Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek, případně kmín a dále smažíme do vysmažení přebytečné tekutiny z masa. Až nám na dně hrnce zbude jen maso s cibulí a tuk, přidáme do tuku papriku, kterou necháme krátce zpěnit. Nesmažíme dlouho, paprika by zhořkla! Vše zalijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Pak přisypeme vymačkané nebo okapané zelí, případně přilijeme ještě trochu vývaru a dodusíme doměkka. Maso by mělo být měkké a zelí na skus. Přilijeme smetanu, zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme, případně ještě dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
3
Knedlíky:
4
V míse si smícháme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažné vody. Mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Do mísy pak přilijeme zbylou vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout cca 40 minut. Pak těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky (něco mezi míčkem na ping-pong a tenisovým), které v dlaních vyválíme do kuličky a klademe na pomoučněný stůl, kde je necháme ještě cca 15 minut kynout. Pak je naházíme do vroucí osolené vody, kde je za občasného promíchání vaříme dle velikosti 7-10 minut - nejlépe uděláme, když jeden vytáhneme a roztržením vidličkami vyzkoušíme, zda není uvnitř syrový. Pak ihned všechny cedníkem vyndáme a ihned jehlicí nebo špejlí propícháme, aby se nesrazily a zůstaly nadýchané. Před podávání knedlíky rozpůlíme a posadíme do horkého segedínu.
5
Pokud chceme klasické knedlíky, poměr těsta ponecháme, postup zpracování také, jen z těsta neděláme kuličky, ale dvě šišky, které vaříme cca 18 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sójový segedín

Sójový segedín

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa Kotvová | 26. 7. 2016 13:56

    Vynikající segedín i knedlíky. postup jsem dodržela podle receptu a bez problému. Jsem kuchařka začátečník asi rok a někdy jsou postupy v receptech jen pro ostřílené kuchaře a tenhleten je akorát pro mně a povedl se mi. Děkuji :-)

  • Tereza | 23. 2. 2016 20:40

    Segedýn byl výborný. Dávala jsem všechno podle popisu a vyšlo to. Na knedlíky snad taky najdu odvahu :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Vlažná voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

101
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…
89
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
78
Klasické lečo
Klasické lečo
62
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký salát
Sedlácký salát
Sedmikráskový med s pomerančem
Sedmikráskový med s pomerančem
Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact