• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
Napište svůj komentář k receptu

Segedín s knedlíkem po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Segedín
    • 2
      ks cibule větší
    • 650
      g vepřový bůček bez kostí a kůže, libovější, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (lze zkombinovat s pálivou)
    • 1
      stroužek česnek větší, nožem rozmáčknutý
    • drcený kmín - nemusí být, pokud je ho dost v zelí, dle chuti
    • 600
      ml vývar cca
    • 350
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!) 300 -
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění
  • Knedlíky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • cukr krupice na špičku nože
    • 1
      ks sůl
    • 30
      g droždí
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Segedín:
2
Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek, případně kmín a dále smažíme do vysmažení přebytečné tekutiny z masa. Až nám na dně hrnce zbude jen maso s cibulí a tuk, přidáme do tuku papriku, kterou necháme krátce zpěnit. Nesmažíme dlouho, paprika by zhořkla! Vše zalijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Pak přisypeme vymačkané nebo okapané zelí, případně přilijeme ještě trochu vývaru a dodusíme doměkka. Maso by mělo být měkké a zelí na skus. Přilijeme smetanu, zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme, případně ještě dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
3
Knedlíky:
4
V míse si smícháme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažné vody. Mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Do mísy pak přilijeme zbylou vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout cca 40 minut. Pak těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky (něco mezi míčkem na ping-pong a tenisovým), které v dlaních vyválíme do kuličky a klademe na pomoučněný stůl, kde je necháme ještě cca 15 minut kynout. Pak je naházíme do vroucí osolené vody, kde je za občasného promíchání vaříme dle velikosti 7-10 minut - nejlépe uděláme, když jeden vytáhneme a roztržením vidličkami vyzkoušíme, zda není uvnitř syrový. Pak ihned všechny cedníkem vyndáme a ihned jehlicí nebo špejlí propícháme, aby se nesrazily a zůstaly nadýchané. Před podávání knedlíky rozpůlíme a posadíme do horkého segedínu.
5
Pokud chceme klasické knedlíky, poměr těsta ponecháme, postup zpracování také, jen z těsta neděláme kuličky, ale dvě šišky, které vaříme cca 18 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sójový segedín

Sójový segedín

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa Kotvová | 26. 7. 2016 13:56

    Vynikající segedín i knedlíky. postup jsem dodržela podle receptu a bez problému. Jsem kuchařka začátečník asi rok a někdy jsou postupy v receptech jen pro ostřílené kuchaře a tenhleten je akorát pro mně a povedl se mi. Děkuji :-)

  • Tereza | 23. 2. 2016 20:40

    Segedýn byl výborný. Dávala jsem všechno podle popisu a vyšlo to. Na knedlíky snad taky najdu odvahu :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Vlažná voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cookies II.

Cookies II.

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Salámový dort

Salámový dort

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

72
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
51
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký salát
Sedlácký salát
Sedmikráskový med s pomerančem
Sedmikráskový med s pomerančem
Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact