• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Segedín
Napište svůj komentář k receptu

Segedín

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí
    • sádlo
    • 3
      ks cibule
    • 250
      g vepřová tlačenka
    • paprika
    • sůl
    • maggi
    • zakysaná smetana
    • 1
      kg vepřový bůček nebo plecka

Postup přípravy receptu

1
Upozornění - jen pro labužníky a žádné dietáře. Dáme vařit kysané zelí s kmínem a solí. Ve vetším kastrolu rozpálíme sádlo, osmažíme cibulku a přidáme na větší kostky maso (nejlépe bůček a prorostlý) a ze všech stran osmahneme.
2
Přidáme sladkou papriku, trochu pálivé a rychle maso promícháme. Přidáme na kostky nakrájenou tlačenku a ztlumíme teplotu. Až se nám sulc z tlačenky rozpustí, podle potřeby přilijeme trochou vody.
3
Dusíme pod pokličkou s kontrolou doměkka. Podle potřeby přilíváme po malých částech vodu. Do měkkého masa přidáme podučené zelí. Dochutíme a podáváme s miskou zakysané smetany.Tento guláš, pokud používáte minimální množství vody nepotřebuje zahušťování.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sójový segedín

Sójový segedín

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 13. 6. 2013 13:03

    Je to vážně skvělý nápad, přidat tlačenku. Lepší segedýn jsem prý ještě neuvařila a to mi klepe důchod na dveře. No a manžel ho stačil doporučit už všem koho od včerejška potkal.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 12. 2012 18:03

    ...zelí nedusit mimo, ale přidat po změknutí masa(pokud je hodně kyselé, stačí propláchnout), nedávat maggi, když se použije dobře ochucená tlačenka je tam na nic a bůček nemusí být zas tak moc prorostlý ;-) ...

  • ERIK LAKATOSOVIE | 12. 8. 2009 19:39

    POZERAM ZE TU SI VARI SEGEDIN KAZDY POSVOJOM :) JA SOM TO SKUSIL NA VELA SPOSOBOU ALE TEN MOJ JE ASI NAJLEPSII AJ RODINKA TO ODSUHLASILA :))

  • Anička Eliášová | 4. 7. 2007 08:58

    Včera jsem ho manželovi uvařila a moc si na něm pochutnal a říkal,že lepší ještě nejedl.dneska ho určitě dojí.Děkuji za recept.

  • Míša Ďáblík | 15. 10. 2006 09:53

    Výborný segedín, pokud použijete pořádný bůčet, tak voda není třeba. Doporučuji nechat den odležet, aby se zvýraznila chuť - pak to nemá chybu.

  • Jana Malá | 24. 5. 2006 21:21

    Vypadá to divně,ale vcelku to má vlastně logiku.Určitě to vyzkouším.

  • Michael Aussie | 24. 5. 2006 17:06

    Segedínský guláš je jeden z mých nejoblibenějších. Proto jsem byl hodně zvědavý na tuto obměnu a musím říci špica. Tento recept bych zařadil mezi tajné rodinné. Dělal jsem z menšího množství a pochybělo. Ta tlačenka mu dá chuť, kterou nejde ničím nahradit. Dávám za 1 a určitě už nebudu tento gulášek dělat jinak. Děkuji za podělení se o tento recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kysané zelí Maggi Paprika Sádlo Sůl Vepřová tlačenka Vepřový bůček Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Koprová omáčka
Koprová omáčka
13
Srbské rizoto
Srbské rizoto
12
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Segedín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact