Sesbírat 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchnout vlažnou vodou a namočit do 1 l vody. Přidat 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivést k varu a nechat 24 hodin odstát.
2
Druhý den vymačkat citrón, přivést k varu a vařit 10-15 minut. Poté scedit a vymačkat vodu ze sedmikrásek.
3
Poté jsem přidala 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lžic cukru krupice a vařila 30 minut na stupeň 7 (el. sporák).
4
Poté jsem odlila jednu skleničku jen tohoto „medu“, byl pěkně hustý a měl krásnou barvu. Ale přišel mi maličko fádní na chuť a měla jsem pomeranč, co byl „sušší“. Oloupala jsem ho a nakrájela jsem ho na malé kousky, přidala do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povařila ještě 10 minut a nalila.