Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr. Několik hodin pomalu a pozvolna vaříme, až do zhoustnutí. Nakonec dáme do sklenic a uzavřeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|29. 3. 2017 21:41
Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)
Jitka
|29. 3. 2017 21:41
Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)
Jarka
|16. 5. 2015 22:04
Vynikajici medik. Krasne tmavy, vonavy a skvele chutna :-)
Martina
|23. 4. 2015 06:57
Med je moc dobrý, krásně ztuhl, vařila jsem ho cca. hodinu:-)
Renata
|1. 6. 2014 21:32
Mně med ztuhl krásně a bylo ho hodně a byl opravdu výborný. Nevařila jsem ho "několik hodin", jak se píše v receptu, ale cca 2,5 hodiny..už si nepamatuji přesně. Až vám bude připadat, že zhoustnul, tak prostě vypněte sporák a uvidíte, že med zchladne a krásně vám ztuhne. Také by problém s tuhnutím mohl mít příčinu v nedostatečném louhování. Já to nechala 48 hodin...
Katerina
|22. 4. 2014 20:14
Zdravim, prosim o radu, med mi neztuhl, nevim co delam spatne. Jestli jsem ho mela varit dele, ale to mi prijde ze bych z medu pak mela jen jednu " presnidavku" diky za radu. Jinak chutove je vyborny.
s.si.
|6. 4. 2014 14:31
dobrý den ... mě vubec medík nezhoustnul ,můžete poradit co stím ? znova svařit ? nebo se to už nedá zachránit ? díky za odpověd Simča