• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
Napište svůj komentář k receptu

Sedmikráskový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedmikráskový med
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron
    • 750
      g cukr krupice
    • 500
      ks sedmikráskové květy
    • sklenice zavařovací

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr. Několik hodin pomalu a pozvolna vaříme, až do zhoustnutí. Nakonec dáme do sklenic a uzavřeme.
2
Je výborný na potíže s průdušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jarka | 16. 5. 2015 22:04

    Vynikajici medik. Krasne tmavy, vonavy a skvele chutna :-)

  • Martina | 23. 4. 2015 06:57

    Med je moc dobrý, krásně ztuhl, vařila jsem ho cca. hodinu:-)

  • Renata | 1. 6. 2014 21:32

    Mně med ztuhl krásně a bylo ho hodně a byl opravdu výborný. Nevařila jsem ho "několik hodin", jak se píše v receptu, ale cca 2,5 hodiny..už si nepamatuji přesně. Až vám bude připadat, že zhoustnul, tak prostě vypněte sporák a uvidíte, že med zchladne a krásně vám ztuhne. Také by problém s tuhnutím mohl mít příčinu v nedostatečném louhování. Já to nechala 48 hodin...

  • Katerina | 22. 4. 2014 20:14

    Zdravim, prosim o radu, med mi neztuhl, nevim co delam spatne. Jestli jsem ho mela varit dele, ale to mi prijde ze bych z medu pak mela jen jednu " presnidavku" diky za radu. Jinak chutove je vyborny.

  • s.si. | 6. 4. 2014 14:31

    dobrý den ... mě vubec medík nezhoustnul ,můžete poradit co stím ? znova svařit ? nebo se to už nedá zachránit ? díky za odpověd Simča

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:38

    Výborný medík. Já akorát místo jednoho celého citrónu dávám 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče pro lepší chuť. Sedmikráskový med je skvělý na průdušky. :-)

  • petra | 29. 4. 2012 13:34

    jak dlouho trvá výroba? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Sedmikráskové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Šopský salát
Šopský salát
23
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact