• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
Napište svůj komentář k receptu

Sedmikráskový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedmikráskový med
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron
    • 750
      g cukr krupice
    • 500
      ks sedmikráskové květy
    • sklenice zavařovací

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr. Několik hodin pomalu a pozvolna vaříme, až do zhoustnutí. Nakonec dáme do sklenic a uzavřeme.
2
Je výborný na potíže s průdušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jarka | 16. 5. 2015 22:04

    Vynikajici medik. Krasne tmavy, vonavy a skvele chutna :-)

  • Martina | 23. 4. 2015 06:57

    Med je moc dobrý, krásně ztuhl, vařila jsem ho cca. hodinu:-)

  • Renata | 1. 6. 2014 21:32

    Mně med ztuhl krásně a bylo ho hodně a byl opravdu výborný. Nevařila jsem ho "několik hodin", jak se píše v receptu, ale cca 2,5 hodiny..už si nepamatuji přesně. Až vám bude připadat, že zhoustnul, tak prostě vypněte sporák a uvidíte, že med zchladne a krásně vám ztuhne. Také by problém s tuhnutím mohl mít příčinu v nedostatečném louhování. Já to nechala 48 hodin...

  • Katerina | 22. 4. 2014 20:14

    Zdravim, prosim o radu, med mi neztuhl, nevim co delam spatne. Jestli jsem ho mela varit dele, ale to mi prijde ze bych z medu pak mela jen jednu " presnidavku" diky za radu. Jinak chutove je vyborny.

  • s.si. | 6. 4. 2014 14:31

    dobrý den ... mě vubec medík nezhoustnul ,můžete poradit co stím ? znova svařit ? nebo se to už nedá zachránit ? díky za odpověd Simča

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:38

    Výborný medík. Já akorát místo jednoho celého citrónu dávám 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče pro lepší chuť. Sedmikráskový med je skvělý na průdušky. :-)

  • petra | 29. 4. 2012 13:34

    jak dlouho trvá výroba? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Sedmikráskové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

17
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
17
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact