Rustikální salát s osmaženými ve slupce uvařenými bramborami, pečenými cherry rajčátky, oblanšírovanou brokolicí, plátky mrkve a natvrdo uvařenými vajíčky, zalitý zálivkou s hrubozrnné hořčice, medu a olivového oleje, je skvělým tipem na lehkou večeři.
g
vařené brambory
varný typ A, předem uvařené ve slupce
olej
na smažení
2
hrst
cherry rajčátka
olivový olej
0,50
ks
brokolice
2
ks
mrkev
8
ks
vařená vejce
natvrdo
4
hrst
polníček
sůl
pepř mletý
zálivka
1
lžička
hořčice
hrubozrnná
1
lžička
med
3
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče, zastříkněte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povařte asi 3 minuty, sceďte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Mrkve očistěte a škrabkou nakrouhejte na „pentle“. Vařená vejce oloupejte a rozkrojte na poloviny.
Suroviny na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte, aby se spojily. Na talíře rozložte po hrsti polníčku, přidejte opečené brambory, rajčata, brokolici, mrkev a vejce. Vše důkladně zalijte dresinkem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)