Vydatný bramborový salát bez majonézy můžete servírovat jako přílohu, ale i samostatné jídlo. Skvěle se hodí jako letní večeře třeba někde na chalupě. Vyzkoušejte svěží kombinaci brambor, zelených fazolek, salátové okurky, čerstvého kopru a voňavé, dozlatova osmažené slaniny.
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do hrnce k bramborám. Poté slijte.
Než se uvaří brambory, nakrájejte okurku na kolečka, nasekejte kopr a slaninu pokrájejte na kostičky. Slaninu dejte do pánve a vypečte dozlatova. Jakmile pustí všechen tuk a je křupavá, přilijte do pánve vývar a přiveďte k varu.
3
Ještě horké brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, dejte do mísy, dobře osolte, opepřete a zalijte slaninou s vývarem. Horká tekutina by se měla snadno vsáknout do brambor. Nechte krátce vychladnout, pak přimíchejte fazolky, okurku, kopr a lžíci či dvě olivového oleje. Dobře promíchejte.