škrob
Pšeničný nebo instatní kukuřičná kaše - trošku
Postup přípravy receptu
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené stroužky česneku. Ochutíme oregánem.
2
Pohanku přebereme, opláchneme a smícháme s osmaženou cibulí a česnekem. Na středním ohni mícháme 3-4 minuty, potom zalejeme vařící vodou. Zakryjeme a na slabém ohni vaříme do doby vsáknutí vody a změknutí pohanky (asi 20 minut). Přimícháme uvařené brambory.
3
Podáváme se zázvorovou omáčkou.
4
Zázvorová omáčka: připravíme ji ze směsi zázvoru, sezamového oleje, prolisovaného česneku, sójové omáčky a vody. Směs povaříme (jen krátce) a zahustíme kukuřičným škrobem nebo instantní kukuřičnou kaší.