Kuře omyjete, osušíte, osolíte a opepříte zevnitř a potřete olejem. Plechovku otevřete otvírákem na konzervy tak, že odstraníte celou vrchní část. Polovinu vypijete, nebo jinak zužitkujete, do zbytku nasypete koření a prolisovaný česnek. Pak přijde to hlavní. Plechovku postavíte na plech a kuře na ni narazíte zadním otvorem zhruba do dvou třetin (chudák kuře). Celé to umístíte do rozpálené trouby a pečete zhruba hodinu a půl, dokud kuře nemá zlatou kůrčičku. Obsah plechovky se při pečení vypařuje, čímž dodá kuřeti zevnitř tu správnou chuť. Ovšem pozor! Při kontrole kůrčičky nevytahujte celý plech ven z trouby, nebo se vám kuře převrátí a polovina směsi se vyleje na rozpálený plech, načež to zasyčí a plech později můžete vyhodit. Opravdu to nejde dolu věřte mi.
2
Když je kuře hotové, stačí jen rozstříhat na porce, doplnit bramborami, rýží nebo čímkoli jiným, sníst a zbytek dne si olizovat prsty.