Opravdu na 500g mouky :-\ dát 2 prášky do pečiva ? Není to chyba ?
Dva prášky do pečiva na 500 g mouky? Nevloudila se chybička ? Není s tímto množstvím peč. prášku pečivo "štiplavé". Děkuji za odpověď :-)
Moc dobré, musela jsem vychytat dobu pečení v závislosti na velikosti, ale jsou vynikající, já je sním naposezení samotné :) dávám rozinky a větší kousky čokolády, krásně se rozpustí a je to jako nutela, když je jím vlažné. Dávám 1++++ ;)
Dobré... :-P .Dělala jsem 4 druhy čokoládové ,čokoládové s kakaem ,rozinkové a rozinkové s medem. Těsto se ale hrozně lepilo a vůbec nešlo vyválet. Nevím,kde se stala chyba
Vadilo by,kdyby se peklo bez pečícího papíru ? Peču to na zítra a takhle rychle ho nikde neseženu,jelikož jsem ten svůj nechala doma.
Dneska jsem pekla. Udělala jsem je snad ve stejné velikosti jako na obrázku, ale měla jsem jich kolem 40. Půlku jsem měla s rozinkama, druhou s čokoládou. Jsou dobré. Na oslavy hlavně pro děti jsou výborné a estetické :)
manželovi kolegové zase vzbudili zájem o moučníček ke kávičce a zatím se mi od nich s prázdným tácem vracela i pochvala.. nenechám se zastrašit neznalostí SCONES a zítra jim do práce pošlu trošku sladké ciziny... :)
Jsem zatížená na britskou kuchyni, proto mě tenhle recept potěšil.:-) Scones jsou bezva, už jsem je dělala podle jiných receptů a za vyzkoušení určitě stojí. Nejsou oblíbené jen v Irsku, ale také v Anglii, Skotsku a díky přistěhovalcům i v Americe a Austrálii. Jinak jsou ale skotského původu. Mohou se vykrajovat skleničkou, jak napsala paní Jana, my jsme v Anglii těsto rozvalovali na velké kolo, které se pak rozkrájelo na trojúhelníčky. Hotové se mohou prokrojit jako houska, promazat máslem a marmeládou, nebo jen potřít na povrchu. Ale i samotné jsou skvělé.