• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šátečky z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šátečky z tvarohového těsta

autor: Monik1982
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 156
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šátečky z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 250
      g hera
    • 250
      g hladká mouka
    • švestková povidla
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, hery a tvarohu vypracujeme těsto. Z těsta postupně vyválíme pláty, ze kterých vykrajujeme kolečka, do středu dáme tuhá švestková povidla, přehneme a dobře slepíme.
2
Pečeme krátce při 180-200 stupních. Jakmile nám šátečky chytnou barvu, jsou hotové.
3
Horké je ještě obalíme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káčátko03 | 5. 9. 2020 09:28

    Peču je už delší dobu a všem moc chutnají :) plním tvarohem povidla moc nemusíme

  • Karkulka | 16. 1. 2017 22:26

    Peču řadu let, s máslem místo rostlinnýho tuku, potřené žloutkem s olejem a je to dobré i s tvarohovou nádivkou (tvaroh, cukr, žloutky, rozinky v rumu). Přišla jsem na zlepšovák - péct 15 min. na 210 °C a než se to začne pálit, teplotu snížit na 120 °C a dopéct (je to otázka cviku, každá trouba peče jinak) - šátečky jsou pak daleko chutnější a křupavější

  • Soňa | 6. 7. 2015 08:55

    Tento recept mi byl uveřejněn kdysi v kuchařce od Hery. Z tohoto těsta dělám jablečný, tvarohový závin. Z poloviny množství můžete udělat šátečky plněné druhou půlkou tvarohu - doplníme cukrem, vejcem. Nebo šátečky plníme jakoukoli jinou nádivkou. Těsto někdy potřebuje více mouky, protože tvaroh obsahuje více či méně vody. Nesmí se lepit. Dobré je, ho nechat před zpracováním vychladit v lednici. Jde pak lépe vyválet. Dobrou chuť!

  • M.e.d.l.i.n
    M.e.d.l.i.n | 30. 11. 2012 13:43

    Tento recept už dělám po druhé...všem moc chutná a jen měním náplně :-D .a tvary.Musím říct že je jednoduchý a velice chutný.Taková rychlovka na mlsání ;-) pro návštěvy....Tak to jdu vyndat z trouby a připravit než se to vše přiřítí domů.

  • Štěpánka | 4. 11. 2012 20:35

    Jsou výborné! Ještě jsem přidala vanilkový cukr.

  • voršilka | 11. 10. 2012 14:18

    A čím prosím povidla zahušťujete?

  • HelenaPa | 10. 10. 2012 11:37

    To je problém řídkých povidel, pokud nemáte vlastní. Potvrdil to i nedávný test v časpopisu Apetit. Snad u všech bylo doporučeno zahuštění.

  • voršilka | 10. 10. 2012 10:28

    Šátečky už jsou snědený ale musela jsem přidávat ještě mouku. těsto se totiž strašně lepilo i na váleček a při pečení mi skoro z každého povidla vylézala.

  • Iva | 7. 10. 2012 14:56

    A taky tu jsou už několikrát :-X

  • Alena | 7. 10. 2012 14:35

    Znám, dělám je plněné makovou nádivkou. Jsou výborné :-) Doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dezerty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Moučkový cukr Švestková povidla Tučný tvaroh
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

130
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
121
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
99
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
87
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
52
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Šátečky se zelím
Šátečky se zelím
Šátečky z listového těsta
Šátečky z listového těsta
Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
Šátečky z listového těsta s…
Šeříkový sirup
Šeříkový sirup
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský řízek na zelenině
Ševcovský řízek na zelenině
  • Recepty.cz
  • Šátečky z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact