Peču je už delší dobu a všem moc chutnají :) plním tvarohem povidla moc nemusíme
Peču řadu let, s máslem místo rostlinnýho tuku, potřené žloutkem s olejem a je to dobré i s tvarohovou nádivkou (tvaroh, cukr, žloutky, rozinky v rumu). Přišla jsem na zlepšovák - péct 15 min. na 210 °C a než se to začne pálit, teplotu snížit na 120 °C a dopéct (je to otázka cviku, každá trouba peče jinak) - šátečky jsou pak daleko chutnější a křupavější
Tento recept mi byl uveřejněn kdysi v kuchařce od Hery. Z tohoto těsta dělám jablečný, tvarohový závin. Z poloviny množství můžete udělat šátečky plněné druhou půlkou tvarohu - doplníme cukrem, vejcem. Nebo šátečky plníme jakoukoli jinou nádivkou. Těsto někdy potřebuje více mouky, protože tvaroh obsahuje více či méně vody. Nesmí se lepit. Dobré je, ho nechat před zpracováním vychladit v lednici. Jde pak lépe vyválet. Dobrou chuť!
Tento recept už dělám po druhé...všem moc chutná a jen měním náplně :-D .a tvary.Musím říct že je jednoduchý a velice chutný.Taková rychlovka na mlsání ;-) pro návštěvy....Tak to jdu vyndat z trouby a připravit než se to vše přiřítí domů.
Jsou výborné! Ještě jsem přidala vanilkový cukr.
To je problém řídkých povidel, pokud nemáte vlastní. Potvrdil to i nedávný test v časpopisu Apetit. Snad u všech bylo doporučeno zahuštění.
Šátečky už jsou snědený ale musela jsem přidávat ještě mouku. těsto se totiž strašně lepilo i na váleček a při pečení mi skoro z každého povidla vylézala.
A taky tu jsou už několikrát :-X
Znám, dělám je plněné makovou nádivkou. Jsou výborné :-) Doporučuji.