• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šátečky - bezkonkurenční
Napište svůj komentář k receptu

Šátečky - bezkonkurenční

autor: m.kropacova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šátečky - bezkonkurenční
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,20
      l mléko
    • 30
      g droždí 20-30
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
    • 250
      g omega 100% tuku
    • 3
      lžička cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme ztužený tuk a přidáme k těstu. Musí být pořádně zpracované. Z těsta na pomoučeném válu uděláme bochánek, který dáme na hodinu do lednice.
2
Mezitím připravíme náplně, čím je chceme naplnit - ořechová, maková, tvarohová, může být i povidlová, ale ta ráda vytéká. Nachystáme si i posýpku - jak jsme zvyklí.
3
Pokud máte řídký tvaroh, existuje od Dr. Oetkera pudink bez vaření - Créme Olé, kterým se bezvadně zahustí nebo uvaříme hodně tuhý pudink, který smícháme s tvarohem.
4
Těsto rozválíme ne moc tence, nakrájíme na čtverečky asi 6x6 cm, dáme náplň, dva protilehlé konce spojíme v šáteček (nebojte se je k sobě přitlačit), pomažeme rozkvedlaným vejcem, mokrou stranou vhodíme do posýpky a dáme na plech ne na těsno, v troubě ještě nakynou. Pečeme asi při 180 °C dorůžova. Pokud vám náplň nevystačí a budete dávat marmeládu nebo povidla, doporučuji spojit vsechny čtyři konce těsta k sobě, bude z toho psaníčko, z kterého to nevyteče.
5
Vřele doporučuji vyzkoušet, stojí to za námahu, recept mám od své mamky, děláme ho už léta. Po upečení jsou šátečky křehké, když náhodou zustanou do druheho dne, jsou zase jiné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Jablečné šátečky DIA

Jablečné šátečky DIA

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 18. 5. 2014 20:24

    Skvely recept! Dekuji! Jen si mlaskame 8-) :-*

  • Bára | 31. 1. 2014 15:51

    Udělala jsem a večera se nedožili :-)) vynikajíci, zítra dělám znova ;-)

  • Marta | 27. 2. 2013 15:29

    To me teda nenapada,proc jste to testo mela ridke.Jedine,jestli jste ten tuk do testa nenechala roztopit,to by byla ta chyba,ten se ma na struhadle nastrouhat a zpracovat s testem

  • Petra | 23. 2. 2013 02:01

    Já jsem to těsto měla hrozně řídké. Z čeho to bylo? :)

  • JitkaHejl | 4. 1. 2013 07:21

    Přesně tyhle šátečky dělávala i moje maminka akorát místo polohrubé mouky dávala hladkou. :-\ :-) ;-)

  • wasilly | 20. 11. 2012 15:28

    Pekla jsem s pudinkovou a meruňkovou náplní a jsou opravdu bezkonkurenční. Křehké a výborné, velmi doporučuji!

  • wasilly | 20. 11. 2012 15:26

    Pekla jsem s pudinkovou a meruňkovou náplní a jsou opravdu bezkonkurenční. Křehké a výborné, velmi doporučuji!

  • Julie | 3. 3. 2012 17:41

    Tyto šátečky dělám asi po 5. Jsou opravdu výborné, jenom jsem přidala trochu více cukru, ale to je dle chuti. ;-)

  • rupola | 13. 11. 2010 16:40

    Strašně dobré,všem doporučuji. RADKA

  • Marta Kropáčová | 17. 1. 2010 19:42

    Jani h,mrzi me,ze jste nemela spravne ingredience,az je budete mit,zkuste je znovu....ono se to testo opravdu nedrobi

  • jana h | 20. 12. 2009 23:22

    tak jsem vyzkousela, ochutnala, neni to spatne, nicmene nenadchlo me to, testo se mi zda takove hodne drobive, ale nebudu hodnotit, protoze to mohlo to byt tim, ze jsem nemela presne ty ingredience z receptu (ziju v zahranici)... taky jsem zvedava, jestli se po rozlezeni zmeni k lepsimu, kdyztak napisu znovu a ohodnotim :)

  • jana h | 20. 12. 2009 22:57

    tak jsem vyzkousela, ochutnala, neni to spatne, nicmene nenadchlo me to, testo se mi zda takove hodne drobive, ale nebudu hodnotit, protoze to mohlo to byt tim, ze jsem nemela presne ty ingredience z receptu (ziju v zahranici)... taky jsem zvedava, jestli se po rozlezeni zmeni k lepsimu, kdyztak napisu znovu a ohodnotim :)

  • Dana Nárožná | 6. 12. 2008 15:18

    Dnes jsem je pekla a jsou opravdu bezkonkurenční. Ještě vlažné jsem je ochutnala a nemají chybu. Dávám za 1 a řadím mezi oblíbené !

  • Andrea Celmanová | 8. 11. 2008 21:29

    Dělala jsem dnes a už skoro nejsou. Zítřka se asi nedožijí, tak neporovnám chuť. Ale jistě budu péct brzy znovu.Jsou vynikající. Všem doporučuji

  • Andrea Celmanová | 8. 11. 2008 21:28

    Dělala jsem dnes a už skoro nejsou. Zítřka se asi nedožijí, tak neporovnám chuť. Ale jistě budu péct brzy znovu.Jsou vynikající. Všem doporučuji

  • Andrea Celmanová | 8. 11. 2008 21:28

    Dělala jsem dnes a už skoro nejsou. Zítřka se asi nedožijí, tak neporovnám chuť. Ale jistě budu péct brzy znovu.Jsou vynikající. Všem doporučuji

  • Magda Budská | 4. 11. 2008 08:16

    Dělala jsem přesně podle receptu a těsto řídké nebylo. Včera jsem je pekla až k večeru, ale ještě čerstvé jsem včera s dětmi a manželem ochutnala a dnes jsem vzala na ochutnání kolegyni a i sobě k dopolední kávičce. Dělala jsem s tvaroh.náplní. Jsou dobré a zas tak složitý a časově náročný ten recept není.

  • Marta Kropáčová | 1. 11. 2008 22:10

    Mleka tam patri 2 dcl,ale zalezi na mouce.Jsem rada,ze vam chutnalo,jeste nikdy nezklamaly

  • Eva Kopalová | 31. 10. 2008 12:54

    Šátečky vypadají úžasně a chutnají skvěle i první i další dny. Asi jsem udělala chybu a dala tam celé 0,2 mléka, takže jsem potom musela dosypávat mouku a dala jsem o něco méně tuku, ale i tak jsou super.

  • Marta Kropáčová | 25. 10. 2008 18:18

    Skoda jen,ze u receptu zatim neni fotka,i kdyz jsem ji posilala s receptem,snad casem pribude

  • Vlaďka Daranská | 24. 10. 2008 17:43

    Marto,vypadá to,že budu muset zítra upéct znovu:-)Šátečky všem chutnají,recept putuje do oblíbených,budu ho využívat častěji.Zítra zkusím jiné náplně,než dnes a místo posypky nahrubo namleté lískové oříšky.Staví se tu kámošky,takže hádám,že recept pocestuje dál:-)Pěkný víkend přeju!:)

  • Marta Kropáčová | 24. 10. 2008 17:14

    Evi,ano,posypka je drobenka.Vladko,pak dejte vedet,jak chutnalo.Pokud vam nahodou zustaly do druheho dne,jsou zvlhle,taky dobre.Kdyz jsem recept donesla do prace,koleg.je musely delat 2x za sebou

  • Vlaďka Daranská | 24. 10. 2008 14:02

    Tak už se šátečky pečou a vypadají slibně.Do tvarohu jsem přimíchala práškový pudink a povidla jsem nakonec také použila.Smíchala jsem část povidel s nastrouhanými jablky a nadrcenými piškoty a na zkoušku do trochy makové nádivky.Zatím z nich nic nevytéká.Na víkend prima pohoštění.Díky za recept!:-)

  • Vlaďka Daranská | 24. 10. 2008 13:55

    Tak už se šátečky pečou.Do tvarohu jsem přimíchala práškový pudink a povidla jsem nakonec také použila.Část povidel jsem smíchala s nastrouhanými jablky a nadrcenými piškoty a trochu povidel jsem zkusila přimíchat do makové nádivky,na zkoušku.Zatím šátečky vypadají slibně,nevytéká z nich nic.Na víkend prima pohoštění.Díky za recept!:-)

  • Eva Kopalová | 24. 10. 2008 13:13

    Co je myšleno posýpkou? Drobenka? Děkuji, recept vypadá dobře, ráda bych ho vyzkoušela.

  • Jitka Macháčková | 24. 10. 2008 10:54

    Perfektní na zahuštění tvarohu nebo marmelád je instantní krupicová kaše Vitana pro mimina - přidat suchou směs a dobře promíchat. V případě použití kaše s příchutí může tvaroh i zajímavě ochutit. Banánová je výborná.

  • Jana Řezníčková | 23. 10. 2008 07:37

    Mám jednu radu na tvarohovou náplň - dělám ji podle své tety - do tvarohu přidávám, kromě žloutků, cukru, vanilkového cukru a kousku másla, také normální vanilkový pudingový prášek dle potřeby. Krásně všechno spojí, nádivka je dostatečně tuhá a pěkně voní. tak to mám už vyzkoušené celá léta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mléko Omega Polohrubá mouka Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

350
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
37
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
33
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečkové koláče
Šátečkové koláče
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s masozeleninovou náplní
Šátečky s masozeleninovou náplní
Šátečky se špenátem a uzeným
Šátečky se špenátem a uzeným
  • Recepty.cz
  • Šátečky - bezkonkurenční
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact