• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Šátečkové koláče
Napište svůj komentář k receptu

Šátečkové koláče

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šátečkové koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 100
      g cukr
    • droždí
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks vejce
    • marmeláda na náplň
  • Drobenka na posypání
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z rozdrobeného droždí, šálku teplého mléka a lžíce cukru. Vmícháme zbytek teplého mléka, cukr, žloutky a nakonec změklé máslo a sádlo. Nejprve v míse a pak na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, vrátíme ho zpět do mísy, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
2
Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, poprášíme moukou a vyválíme plát, který rozdělíme rádlem na čtverečky. Do každého dáme lžičku marmelády, protilehlé konce trochu povytáhneme a svážeme do šátečku. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aninaz | 20. 3. 2015 23:34

    Ahoj, dumám nad tímtéž - kolik másla. :-\ Řekla bych, že na půl kila mouky tak 100 g tuku. Takže bych tam dala 50 g másla a 50 g sádla. Ono změklý tuk měřit na lžíce je ošidné - má být vrchovatá nebo rovná? Takže buď použít vlahý rozpuštěný tuk, tam je to jasné, že se jedná o rovnou lžíci, nebo lépe vážit na gramy. Takže zkusíme a uvidíme, ne? ;-)

  • Simča | 14. 3. 2015 16:32

    Dobrý den. Docela dost peču a všechno možné a přesto mám dotaz. Prosím Vás, kolik se dává do těsta másla? Jsou tam pouze 2 lžíce sádla. Přitom v postupu přípravy je uvedeno též máslo. Prosím o brzké odepsání. Těším se, až budu moc váš recept vyzkoušet. Přeji hezký den.

  • Simča | 14. 3. 2015 16:18

    Dobrý den Ladio. Jsem sice zkušená pekařka, docela dost peču a všechno možné. Přesto mám na Vás dotaz. V receptu na těsto chybí množství másla. Jsou tam jen 2lžíce sádla. Přitom v postupu přípravy je uvedené máslo. Prosím o brzké odepsání, ať můžu váš recept vyzkoušet. Vypadá moc dobře a těším se na pečení. Přeji hezký den.

  • Simča | 14. 3. 2015 16:09

    Dobrý den Ladio. Jsem sice zkušená pekařka, ale mám dotaz. V receptu na těsto nemáte napsané množství másla. Jsou tam pouze 2 lžíce sádla.

  • hana | 4. 5. 2013 12:44

    nemůžu se dočíst kolik toho másla do těsta,v receptu jsou pouze 2 lžíce sádla. děkuji

  • Petra | 28. 1. 2011 07:33

    prosím vás, na kolik stupňů se to peče? možná hloupý dotaz pro znalce...ale děkuji za odpověď :-[

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 13:54

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 13:54

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 11:54

    A zařazení pro děti, proč? =-O

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 11:54

    Srovnám-li ingredience jsou špatně převedeny. Cukru pouze 100 g, na drobenku 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru a 1 lžíce másla. 1 vejce je na potření

  • Jana T. | 18. 11. 2007 22:47

    S tvarohem to není opravdu jednoduché. Záleží jaký koupíme, ale většinou v něm je moc tekutiny - syrovátky. Ta někdy vytéká i z obalu. Předpokládám, že kupujete balené kostky tučné, bez tuku, to je jedno. Vzpomněla jsem si jak dělala babička doma tvaroh a něco z toho jsem využila. Používám to jenom na malé koláčky, aby šly dobře zabalit a náplň nevytékala. Tvaroh předem, nejlépe přes noc vložím do cedníku vyloženého plátnem, nebo něčím podobným, ten dám na misku nebo hrnek a zatížím vhodnou nádobou naplněnou vodou, tak aby se přebytečná tekutina z tvarohu vylisovala. Vypadá to složitě, ale moc času to nezabere. Tvaroh pak upravíte jak je obvyklé.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 18:37

    dede, ešte rada, predsa ak potrebujem tvaroh na plnku, nepoužijem tvaroh termizovaný, ten je potom riedky, kúpte iný druh tvarohu.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 18:35

    dede, prosím vás, kde bývate ? O akom probléme s tvarohom píšete ? Bežne dostať tvaroh hrudkovaný, ktorý sa hodí na halušky, dostať tvaroh mäkký vo vaničke, dostať tvaroh termizovaný, vhodný na nátierky, dostať tvaroh v črievku. Výrobcov neúrekom, od Sabi z východu ( Sabinov ) až po bratislavské Rajo. Skutočne si človek vyberia, aký tvaroh potrebuje.

  • dede . | 18. 11. 2007 17:46

    Na Slovensku je veľký problém z tvarohom,akonáhle pridáte do tvarohu cukor a vajíčko už je z tvarohu tekutá zmes,čo mne je veľmi ľúto lebo sú tu veľmi dobré recepty na koláče plnené tvarohom,ktoré by som rada vyskúšala.

  • milena kubikova | 18. 11. 2007 01:33

    rozhodne to nie je pudingom..kym som nedavala puding, tak kazda zalezitost plnena tvarohom koncila katastrofalne, myslim, ze cast viny je aj na tom, ze v nemecku nedostat normalny tvaroh iba termizovanej konzistencie.....teraz sa mi zacalo konecne darit a urcite az ziskam viac zrucnosti, tak prestane vytekat uplne. ono nieze tecie....ked robim domazlicky kolac, tak je to v poho...uz aj v kysnutych buchtach je tvaroho konecne poznatelny akurat tieto satocky mi na prvy krat nevysli celkom tip top.

  • Anonym | 17. 11. 2007 23:15

    Tak nevím, já dávám jen tvaroh s vajíčkem a cukrem - a nic mi neteče - nebude to tím pudinkem?

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 21:34

    heli tak ti poviem.....mne to bude este dlho trvat kym sa naucim......ako vravim peciem cca 5 mesiacov......ja som sice vekom stara, ale co sa tyka pecenia som uplna zaciatocnicka. ale verim sa to naucim...v kazdom pripade ta napln tvarohova je uplne skvela chutou. ona mi celkom nevytiekla, to zas nie, to mozno trochu prehanam

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:56

    Teda Mino, to je ale pro mě záhada. Já právě tuhle tvarohovou náplň dělám na koláče, protože neteče. Víš, já dávám na koláč o průměru 3 cm 4 druhy náplní (na každý) a nahoru na ty náplně teprve tvaroh, rozinku a až nahoru drobenku. Proto mě vadilo, když ten tvaroh po těch náplních a přes okraj koláče stékal. Až jsem vymyslela tuhle náplň a bylo po problému. Ale možná, že u těch šátečků to vytečení tvarohové náplně způsobilo i kynutí těsta.

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 08:28

    robila som ich ked som bola na slovensku. urobila som aj helinu tvarohovu napln a naplnila s nou....no vytiekla, mamicka mi potom poradila,z e do neuzavretych satocok sa tvaroh obycajne nedava, pretoze vyteka. tak som si trochu vydychla,ze to nie je celkom moja chyba. rozhodne budem opakovat, su vyborne.

  • eva | 12. 9. 2007 22:14

    Před chvílí jsem tyto koláče dopekla jsou výborné

  • jana Hanusova | 22. 7. 2005 23:28

    Tyto kolace jsou absolutne vyborne, krasne se pracuje s testem a jsou to prvni, kde testo jde opravdu zavazovat. Byla jsem prekvapena, ze z teto davky jsem udelala 65 kusu velikosti 4x4cm. Myslim, ze se daji udelat take mensi. Urcite je udelam jako svatebni - az to bude v rodine aktualni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Vánoční štola

Vánoční štola

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

68
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečky - bezkonkurenční
Šátečky - bezkonkurenční
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s masozeleninovou náplní
Šátečky s masozeleninovou náplní
  • Recepty.cz
  • Šátečkové koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact