• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šátečkové koláče
Napište svůj komentář k receptu

Šátečkové koláče

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šátečkové koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 100
      g cukr
    • droždí
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks vejce
    • marmeláda na náplň
  • Drobenka na posypání
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z rozdrobeného droždí, šálku teplého mléka a lžíce cukru. Vmícháme zbytek teplého mléka, cukr, žloutky a nakonec změklé máslo a sádlo. Nejprve v míse a pak na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, vrátíme ho zpět do mísy, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
2
Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, poprášíme moukou a vyválíme plát, který rozdělíme rádlem na čtverečky. Do každého dáme lžičku marmelády, protilehlé konce trochu povytáhneme a svážeme do šátečku. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aninaz | 20. 3. 2015 23:34

    Ahoj, dumám nad tímtéž - kolik másla. :-\ Řekla bych, že na půl kila mouky tak 100 g tuku. Takže bych tam dala 50 g másla a 50 g sádla. Ono změklý tuk měřit na lžíce je ošidné - má být vrchovatá nebo rovná? Takže buď použít vlahý rozpuštěný tuk, tam je to jasné, že se jedná o rovnou lžíci, nebo lépe vážit na gramy. Takže zkusíme a uvidíme, ne? ;-)

  • Simča | 14. 3. 2015 16:32

    Dobrý den. Docela dost peču a všechno možné a přesto mám dotaz. Prosím Vás, kolik se dává do těsta másla? Jsou tam pouze 2 lžíce sádla. Přitom v postupu přípravy je uvedeno též máslo. Prosím o brzké odepsání. Těším se, až budu moc váš recept vyzkoušet. Přeji hezký den.

  • Simča | 14. 3. 2015 16:18

    Dobrý den Ladio. Jsem sice zkušená pekařka, docela dost peču a všechno možné. Přesto mám na Vás dotaz. V receptu na těsto chybí množství másla. Jsou tam jen 2lžíce sádla. Přitom v postupu přípravy je uvedené máslo. Prosím o brzké odepsání, ať můžu váš recept vyzkoušet. Vypadá moc dobře a těším se na pečení. Přeji hezký den.

  • Simča | 14. 3. 2015 16:09

    Dobrý den Ladio. Jsem sice zkušená pekařka, ale mám dotaz. V receptu na těsto nemáte napsané množství másla. Jsou tam pouze 2 lžíce sádla.

  • hana | 4. 5. 2013 12:44

    nemůžu se dočíst kolik toho másla do těsta,v receptu jsou pouze 2 lžíce sádla. děkuji

  • Petra | 28. 1. 2011 07:33

    prosím vás, na kolik stupňů se to peče? možná hloupý dotaz pro znalce...ale děkuji za odpověď :-[

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 13:54

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 13:54

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 11:54

    A zařazení pro děti, proč? =-O

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 11:54

    Srovnám-li ingredience jsou špatně převedeny. Cukru pouze 100 g, na drobenku 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru a 1 lžíce másla. 1 vejce je na potření

  • Jana T. | 18. 11. 2007 22:47

    S tvarohem to není opravdu jednoduché. Záleží jaký koupíme, ale většinou v něm je moc tekutiny - syrovátky. Ta někdy vytéká i z obalu. Předpokládám, že kupujete balené kostky tučné, bez tuku, to je jedno. Vzpomněla jsem si jak dělala babička doma tvaroh a něco z toho jsem využila. Používám to jenom na malé koláčky, aby šly dobře zabalit a náplň nevytékala. Tvaroh předem, nejlépe přes noc vložím do cedníku vyloženého plátnem, nebo něčím podobným, ten dám na misku nebo hrnek a zatížím vhodnou nádobou naplněnou vodou, tak aby se přebytečná tekutina z tvarohu vylisovala. Vypadá to složitě, ale moc času to nezabere. Tvaroh pak upravíte jak je obvyklé.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 18:37

    dede, ešte rada, predsa ak potrebujem tvaroh na plnku, nepoužijem tvaroh termizovaný, ten je potom riedky, kúpte iný druh tvarohu.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 18:35

    dede, prosím vás, kde bývate ? O akom probléme s tvarohom píšete ? Bežne dostať tvaroh hrudkovaný, ktorý sa hodí na halušky, dostať tvaroh mäkký vo vaničke, dostať tvaroh termizovaný, vhodný na nátierky, dostať tvaroh v črievku. Výrobcov neúrekom, od Sabi z východu ( Sabinov ) až po bratislavské Rajo. Skutočne si človek vyberia, aký tvaroh potrebuje.

  • dede . | 18. 11. 2007 17:46

    Na Slovensku je veľký problém z tvarohom,akonáhle pridáte do tvarohu cukor a vajíčko už je z tvarohu tekutá zmes,čo mne je veľmi ľúto lebo sú tu veľmi dobré recepty na koláče plnené tvarohom,ktoré by som rada vyskúšala.

  • milena kubikova | 18. 11. 2007 01:33

    rozhodne to nie je pudingom..kym som nedavala puding, tak kazda zalezitost plnena tvarohom koncila katastrofalne, myslim, ze cast viny je aj na tom, ze v nemecku nedostat normalny tvaroh iba termizovanej konzistencie.....teraz sa mi zacalo konecne darit a urcite az ziskam viac zrucnosti, tak prestane vytekat uplne. ono nieze tecie....ked robim domazlicky kolac, tak je to v poho...uz aj v kysnutych buchtach je tvaroho konecne poznatelny akurat tieto satocky mi na prvy krat nevysli celkom tip top.

  • Anonym | 17. 11. 2007 23:15

    Tak nevím, já dávám jen tvaroh s vajíčkem a cukrem - a nic mi neteče - nebude to tím pudinkem?

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 21:34

    heli tak ti poviem.....mne to bude este dlho trvat kym sa naucim......ako vravim peciem cca 5 mesiacov......ja som sice vekom stara, ale co sa tyka pecenia som uplna zaciatocnicka. ale verim sa to naucim...v kazdom pripade ta napln tvarohova je uplne skvela chutou. ona mi celkom nevytiekla, to zas nie, to mozno trochu prehanam

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:56

    Teda Mino, to je ale pro mě záhada. Já právě tuhle tvarohovou náplň dělám na koláče, protože neteče. Víš, já dávám na koláč o průměru 3 cm 4 druhy náplní (na každý) a nahoru na ty náplně teprve tvaroh, rozinku a až nahoru drobenku. Proto mě vadilo, když ten tvaroh po těch náplních a přes okraj koláče stékal. Až jsem vymyslela tuhle náplň a bylo po problému. Ale možná, že u těch šátečků to vytečení tvarohové náplně způsobilo i kynutí těsta.

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 08:28

    robila som ich ked som bola na slovensku. urobila som aj helinu tvarohovu napln a naplnila s nou....no vytiekla, mamicka mi potom poradila,z e do neuzavretych satocok sa tvaroh obycajne nedava, pretoze vyteka. tak som si trochu vydychla,ze to nie je celkom moja chyba. rozhodne budem opakovat, su vyborne.

  • eva | 12. 9. 2007 22:14

    Před chvílí jsem tyto koláče dopekla jsou výborné

  • jana Hanusova | 22. 7. 2005 23:28

    Tyto kolace jsou absolutne vyborne, krasne se pracuje s testem a jsou to prvni, kde testo jde opravdu zavazovat. Byla jsem prekvapena, ze z teto davky jsem udelala 65 kusu velikosti 4x4cm. Myslim, ze se daji udelat take mensi. Urcite je udelam jako svatebni - az to bude v rodine aktualni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné špaldovo…
56
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečky - bezkonkurenční
Šátečky - bezkonkurenční
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s mákem a švestkami
Šátečky s masozeleninovou náplní
Šátečky s masozeleninovou náplní
  • Recepty.cz
  • Šátečkové koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact