• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
Napište svůj komentář k receptu

Šašlikové špízy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šašlikové špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • ocet
    • voda
    • cibule
    • slanina

Postup přípravy receptu

1
Krkovici nakrájíme na kostky velikosti ořechu a dáme do hrnce, přidáme na jemno nasekanou cibuli a ocet s vodou v poměru 1:1 a zalijeme tak asi do půlky hrnce. Potom ručně promícháme a necháme v lednici přes noc uležet. Potom vezmeme špízové jehly a nandáváme na ně maso, na větší kusy nakrájenou cibuli, špek (slaninu), jak kdo má rád. Potom dáme vše na pekáč a pečeme na 180 °C, dokud maso nezměkne.
2
Pozor špízy neotáčet a děláme to celé nejlépe na sádle !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špízy (ražničí) se zelím

Špízy (ražničí) se zelím

Výborné špízy

Výborné špízy

Maxi špízy z trouby

Maxi špízy z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomato | 28. 2. 2012 00:32

    Šašlik je to proto, že je ze skopového s určitým druhem koření dělaný na určitém druhu dřeva. Je jedno, co říkáte doma. Je taky možné že když doma řeknete rajská, tak neuděláte guláš. Šašlik a špíz, není to samé. Pletete si dojmy s pojmy.

  • taranka | 29. 10. 2010 13:12

    pozor na ten ocet,maso po něm tuhne :-)

  • Zita Matejkova | 16. 10. 2007 23:58

    Šašlik je ze skopového masa.

  • Jitka Malinová | 16. 10. 2007 13:32

    Šašlík - název pro přípravu masa = napichané maso na špíz, zejména skopové ( rusové to hodně používají ). Já používám název šašlík pro tuto přípravu masa ( naložené do octa a grilované na ohni ) a pokud doma řeknu, že bude "špíz" pak to znamená, že bude třeba z kuřete, nebo salámu. Špíz = napichovátko.

  • Tereza J. | 16. 10. 2007 10:37

    Daniellka, pýtam sa preto, lebo v slovenčine je to to isté, a ten názov je potom akýsi zvláštny ( šašlíkové šašlíky či špízové špízy ? ).

  • Daniella O. | 15. 10. 2007 21:31

    Terezko,myslim si,ze saslik a spiz je uplne to same,akorad v cechach se pouziva vice spiz a na morave saslik,ale vysledek je stejny. Mozna,ze by se to dalo prelozit jako moravsky spiz. Recept me zaujal,ale mam dotaz na autora. Prosim pomer octa a vody 1:1 je spravny? Nebude to moc kysele?

  • Tereza J. | 15. 10. 2007 18:53

    Prosím o vysvetlenie, v češtine je rozdiel medzi šašlikom a špízom ?

  • Hela - | 15. 10. 2007 09:45

    Myslí se octem klasický kvasný lihový 8% ocet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Ocet Slanina Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact