Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.
2
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v troubě přibližně hodinu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mihaela Bobescu
|2. 2. 2012 16:03
Je mi líto, ale tohleto není sarmale.
Sarmale je rumunské národní jídlo a tohleto je nepodarená česká imitace.
Marie Slavíčková
|9. 8. 2008 18:04
Sarmale jsem již vyzkoušela a moc nám chutnalo.Z Bulharska jsem si přivezla čubricu,ale asi jsem to trošku přehnala s množstvím.Kolik jí prosím dáváte?