Poklademe zelné závitky a vše zalijeme studenou vodou. Začneme vařit, osolíme, přidáme rajčata, sůl, bobkový list. Vaříme asi 90 minut, před dovařením dochutíme octem a solí. Nakonec zaliijeme paprikovou jíškou a provaříme. Možno provařit z feferony.
3
Podáváme s chlebem, případně přelijeme kysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
HL
|16. 12. 2013 04:46
tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo
Klára Keselyova
|8. 2. 2008 20:23
Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.
Tereza J.
|8. 2. 2008 18:56
U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží )) Je to dobré.
Helena
|8. 2. 2008 17:17
Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík
Anonym
|8. 2. 2008 14:59
TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE
Eva Pecháčková
|18. 8. 2006 12:20
Recept mám vyzkoušený bez kyselého zelí, bylo to až neskutečně dobré, i když to není žádná "exotika"