tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo
Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.
U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží :))) Je to dobré.
Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík
TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE
Recept mám vyzkoušený bez kyselého zelí, bylo to až neskutečně dobré, i když to není žádná "exotika"