• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota s pudinkem

autor: Severka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotová roláda
    • 5
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • sůl
    • 40
      g škrob
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 250
      g marmeláda
    • 80
      g cukr krystal na úterku
  • Náplň
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme ho se žloutkovou pěnou. Smísíme škrob s moukou a postupně zašleháme do vaječné hmoty. Na plech rozetřeme těsto. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji krystalovým cukrem (to proto, aby se upečený korpus nepřilepil) a překlopíme na ni upečené těsto. Opatrně sejmeme pečicí papír, korpus ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky zarolujeme. Necháme vychladnout.
2
Ze dvou sáčků vanilkového prášku uvaříme pudink. Roládu nakrájíme na plátky a částí vyložíme kulatou mísu. Jednotlivé kousky klademe těsně vedle sebe a zalijeme je pudinkem. Povrch poklademe zbývajícími kousky rolády. Zchladlou šarlotu vložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Ztuhlou ji vyklopíme na talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota II. aneb roládkový dort

Šarlota II. aneb roládkový dort

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:23

    Dělala jsem šarlotu a kromě placky na roládu upekla na dalším plechu kousek těsta a z toho vykrájela nožičky a hlavičku. Na krém jsem kromě pudinku použila i jednu velkou Lučinu, kterou jsem s pudinkem vyšlehala a krásně to ztuhlo. Po vyklopení jsem pokapala a pomalovala čokoládovou polevou a ejhle - vznikla z toho želvička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Zapečené filé

Zapečené filé

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

144
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
114
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
109
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
103
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
60
Musaka z cuket
Musaka z cuket

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečkové koláče
Šátečkové koláče
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact